8 листопада 2021 21:14
2

Руслан РОТАНЬ: "Сирота для нас - дуже важливий гравець з досвідом"

Сьогодні молодіжна збірна України розпочала підготовку до двох матчів відбірного турніру Євро-2023 (U-21) — проти Північної Македонії та Сербії.


Увечері синьо-жовті провели перше повноцінне тренування на полі. А перед його початком представники ЗМІ мали змогу поспілкуватися з гравцями та наставником синьо-жовтих Русланом Ротанем.


— Руслане Петровичу, зараз з ігровою практикою ваших підопічних у клубах справи кращі?


— Справді, цей момент дуже тішить. Якщо ще в жовтні ми на це скаржилися, то сьогодні практично всі футболісти отримують потрібну кількість ігрового часу.


— Наскільки важливі поєдинки проти Північної Македонії та Сербії?


— Можна сказати, що це ключові матчі для збірної України, і про це я вже говорив хлопцям. Ми прагнемо взяти в цих зустрічах максимум очок, щоб піти на зимову перерву з гарним настроєм та з перевагою над конкурентами.


— Якщо із Сербією Україна вже грала, то з Північною Македонією зустрінеться вперше. Що скажете про цього суперника?


— Це чіпка збірна, яка намагається бути за лінією м'яча, грати на контратаках, жорстка, як загалом усі балканські команди. На нас чекає дуже складний поєдинок.


— Олександр Сирота сказав, що ви особисто викликали його на збір. Є проблема із захисниками?


— У нас через дискваліфікацію матч із македонцями пропускає Максим Таловєров, тож Сирота для нас — дуже важливий гравець із досвідом. Окремо хотів би сказати спасибі наставнику національної збірної Олександру Петракову за те, що з розумінням поставився до нашого становища.


— До речі, Сироті вистачить часу, щоб, як то кажуть, влитися в колектив, адже його не було в молодіжці майже рік?


— У Сашка інтелект на досить високому рівні, тому я впевнений, що йому неважко буде швидко згадати наші вимоги, надто що він викликався в національну збірну й знайомий з усіма принципами гри.

Сирота сейчас показывает хороший результат, я б не отпускал. Но им виднее. В молодежке с ЦЗ явная проблема... а он по возрасту подходит
Ага, значит правда, что Сироту спустили с основной сборной, потому что у Ротаня нехватка цз.
Главное, чтоб основной сборной это не аукнулось: старый и медленный Кривцова, Качараба после травмы и Забарный в мега форме). Один Матвиенко сейчас вроде норм.
Того и гляди, чтоб Соболь снова в случае чего цз не играл.