7 листопада 2021 08:31

Експерт про пенальті у ворота "Динамо": "Ігрове зіткнення, яке кожен може трактувати як в один, так і в інший бік"

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар відзначив декілька негативних моментів у суддівстві Віталія Романова на поєдинку 14-го туру УПЛ "Динамо" – "Ворскла" (1:2). Експерт каже, що судді пропустили один важливий епізод, а в епізоді з призначенням пенальті у ворота "Динамо" могли ухвалити геть інше рішення.


- Є питання. Чому ВАР не втрутився, коли гравець "Ворскли" дав пас своєму воротарю Різнику, а той взяв м'яча у руки? Це небезпечний вільний удар з меж площі воріт, який міг би змінити хід гри. Потім ще й Сидорчук через апеляції отримав жовту, хоча апеляції були небезпідставні, - каже Мирослав Іванович.


- А ще мене бентежить рішення арбітра призначити одинадцятиметровий у ворота "Динамо". Рішення з категорії "по прозьбе трудящихся". Степанюк грудьми скинув собі м'яч вперед, після чого відбувся контракт з Сидорчуком. Але виникає питання: Сидорчук врізався у Степанюка, чи Степанюк наткнувся на Сидорчука? Не видно, аби в цьому епізоді гравець "Динамо" переміщався на траєкторію руху Степанюка задля того, щоб заблокувати його чи якось інакше неправомірно зашкодити опоненту. Це ігрове зіткнення, яке кожен може трактувати як в один, так і в інший бік. Захотів суддя – дав, а захотів би – не дав би. І ніхто б йому слова не сказав, - зауважив Ступар.


Нагадаємо, що "Динамо" вперше з осені 2020-го року програло в УПЛ. Кривдником стала "Ворскла" (1:2).