3 листопада 2021 16:19

Максим ШАЦЬКИХ: "Яскраво виражені нападники не відповідають рівню "Динамо", тому грає Денис Гармаш"

Найкращий бомбардир в історії чемпіонатів України та легендарний нападник Динамо Максим Шацьких поділився з FanDay.net думкою про нинішній стан справ у стані чемпіонів України.


Справи, треба сказати, йдуть не кращим чином. Увечері другого листопада Динамо поступилося Барселоні на полі НСК "Олімпійський" з мінімальним рахунком в четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів і не зуміло покинути останнє місце квартету Е, маючи в своєму розпорядженні лише одним очком.

Проблеми Динамо з нападниками, шанси киян на єврокубкову весну і майбутній матч з Ворсклою в чемпіонаті України Максим Шацьких знайшов час обговорити з редактором FanDay після зустрічі з гостями з Каталонії в Києві.

"Гра була як мінімум нічийною, і Динамо не повинно було програвати Барсі"

- Як вам матч? Чи заслужила Барселона перемогу і чи була поразка Динамо закономірною?

- Та ні, я б не сказав, що поразка була закономірною. Гра була рівною. Часом Барселона перехоплювала ініціативу, часом Динамо. Під час матчу я навіть говорив, що хто зуміє забити — той і виграє.

У Динамо були моменти і напівмоменти, ті ж напівмоменти були і у Барселони. Гра як мінімум була нічийною, і Динамо не повинно було програвати. Однозначно.

- Хто з динамівців, на ваш погляд, заслуговує похвали попри поразку? Хто вам сподобався і сподобався взагалі?

- Якщо чесно, складно когось виділити. По телевізійній картинці не було помітно, що хтось сильно виділявся. Всі старалися.

- Після матчу Мірча Луческу сказав, що нинішнє Динамо не дотягує до рівня Ліги чемпіонів. Чи згодні ви з цією думкою?

- Ну звичайно. Адже це не тільки зараз, про це говорилося не один рік тому. Складно конкурувати на світовій арені з такими командами як Барселона, Бенфіка або Баварія. З Баварією взагалі все зрозуміло.

"Потрібно грати до кінця, хоч з Баварією у Динамо мало шансів взяти очки"

- Як ви думаєте, чому ніхто з українських команд поки не зуміли вразити ворота суперників? Ми як і раніше спостерігаємо гнітючі нулі в графі забитих м'ячів Динамо і Шахтаря в Лізі чемпіонів.

- Ось це складно пояснити, адже без голів і перемагати важко. Як правило, хто забиває, той і виграє. Може тому, що у Динамо немає яскраво виражених нападників. Є нападники, але вони не роблять того, що від них вимагається. Такого, звичайно, я не пригадаю за весь час.

- У чому полягає проблема нинішніх нападників Динамо? Тих, скажімо так, яскраво виражених форвардів, яких Луческу останнім часом воліє не використовувати.

- Думаю, вони просто не відповідають рівню. Луческу щодня перебуває з командою і бачить хто як виглядає, хто як тренується і показує себе. Луческу ж сам собі не ворог, правильно? Якби ці яскраво виражені нападники були у формі і демонстрували те, що хоче бачити тренер в команді, то хтось би з них грав.

А так як вони не відповідають рівню, то грає Денис Гармаш, який не явний нападник, скажімо так.

- І при цьому він приносить користі принаймні біля чужих воріт чи не більше за інших.

- Так-так, так воно і є.

- Що з перспективами Динамо? Тепер про мрії про плей-офф Ліги чемпіонів можна забути і зосередитися на більш реалістичною задачі — боротьбі з Бенфікою за третю сходинку?

- Природно, грати потрібно до кінця. Але будемо прямо говорити, що з Баварією у Динамо мало шансів взяти очки. Але це футбол і все може бути. А з Бенфікою, так, можна боротися, але з португальцями завжди важко грати, особливо на їхньому полі.

"Максимов - нормальний хороший тренер. Легкої прогулянки з Ворсклою не буде"

- Я був на київському матчі з Бенфікою на "Олімпійському" і не готовий сказати, що португальці чимось вразили. Так що, можливо, в Португалії є шанси.

- Розумієте, португальці специфічні. Як греки - домашні команди, на своєму полі вони виглядають трохи інакше, ніж на чужому. Тому в Португалії буде складно, але боротися можна.

На підсумкову третю сходинку поки ще якісь мінімальні шанси є. Так що треба чіплятися, битися, битися, віддавати на поле все і не ділити матчі чемпіонату і Ліги чемпіонів. Виходити за клуб, за емблему, за вболівальників.

- До речі, Ви згадали чемпіонат України, і я чомусь згадав, як свого часу ви по-дружньому називали Олександра Мелащенка "Полтавою". І якраз Полтава їде в гості до Динамо на цих вихідних. Що думаєте про роботу Юрія Максимова і чи зможе нинішня Ворскла доставити неприємності киянам незважаючи на десятиочкову різницю в турнірній таблиці?

- Юрій Максимов - нормальний хороший тренер. Тренер же що повинен показувати? Результат. Якщо результат є, значить команда рухається в правильному напрямку. А якщо результату немає, значить щось робиться не так.

Тому зараз він бореться за призові місця, за єврокубкову зону. Так що у Динамо легкої прогулянки не буде. Зараз витратили багато сил з Барселоною, потрібно якомога швидше відновити хлопців. Ця гра може скластися по-різному для киян - можуть і легко взяти очки, а можуть і помучитися. Повторюся, в цьому матчі Динамо легко не буде.