1 листопада 2021 10:31

Сергій НАЗАРЕНКО: "Результат потрібен тут і зараз"

Своїми думками про майбутню гру збірної України у вирішальному поєдинку відбірного турніру ЧС-2022 проти Боснії та Герцеговини з Командой1 поділився колишній півзахисник синьо-жовтих Сергій НАЗАРЕНКО.


- Сергію, які ваші очікування від майбутнього матчу збірної України проти Боснії і Герцеговини?


- На даний момент все впирається в результат. Естетика гри в даному випадку йде на другий план.


- Які ваші враження про гру синьо-жовтих під керівництвом Олександра Петракова?


- Щодо бійцівських якостей нічого поганого я сказати не можу, а ось в плані результату хотілося, звичайно, більшого. Була втрачена переможна гра в Казахстані, та й боснійців вдома ми повинні були обігравати. Я розумію, що новому тренерському штабу потрібен час для впровадження своїх принципів, проте часу немає, результат потрібен тут і зараз.


- За винятком травмованого Віталія Миколенка, збірна України до поєдинку з Боснією і Герцеговиною, нарешті, підходить в оптимальному складі?


- Думаю. так. У складі будуть Олександр Зінченко та Руслан Маліновський, які класно діють у творенні. Звичайно, тільки тренер вирішуватиме, чи ставити їх до складу, але зі сторони можу сказати, що це помітне підсилення збірної.


- У плані творення синьо-жовтих у другому таймі домашнього матчу з боснійцями розчарували?


- Ми зараз про це не говорили б, якби в першому таймі наша команда реалізувала всі свої моменти. А так - так, заміни не підсилили гру збірної України. Віддали ініціативу і пропустили гол.


- У разі перемог над боснійцями і французами, збірна Фінляндії займе друге місце в групі…


- Не варто зараз гадати. Потрібно виходити на свій матч з упевненістю в своїх силах, а підрахунки зробимо після останньої гри. Звичайно, у футболі може бути все, що завгодно, проте, я вірю, що синьо-жовтим вдасться посісти друге місце і продовжити боротьбу за потрапляння на чемпіонат світу.


- Як нам потрібно зіграти у виїзному матчі з боснійцями?


- Тут багато чого залежатиме від тренерського штабу, як Олександру Петракову вдасться налаштувати команду. Але взагалі, оптимально зіграти з повною концентрацією і максимальною реалізацією.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК