29 жовтня 2021 15:22

Андрій ТЛУМАК: "Ми отримали хорошу пропозицію від "Динамо", тому мій син Максим зараз там"

Тренер "Карпат" Андрій Тлумак розповів про своїх синів.


– Ваш син Юрій був лідером юнацьких "Карпат". Його забрали у київське "Динамо", зараз віддали в оренду в одеський "Чорноморець". Чи отримує він достатньо батькових порад і підказок?

– Ми з ним постійно на зв’язку, три-чотири рази на день зідзвонюємось, обговорюємо різні ситуації та моменти. Звичайно, що для його кар’єри та росту дуже добре, що він виступає у Прем’єр-Лізі, в дорослій команді. Він не з дітьми, він реально прогресує. Звісно, я хотів би мати його у своїй команді, але якщо взяти мої емоції та його молодість, то звичайно, що він буде помилятися, робити щось не так. Я дуже емоційно реагую на ці моменти. Тому, напевно, було б гірше, щоб Юра грав під моїм керівництвом. Він теж карпатівець, дуже хоче виступати за львівські "Карпати". Думаю, з часом Юра повернеться до Львова.


– Він якось сам казав, що хоче перевершити батька за кількістю проведених матчів у "Карпатах".

– Я лише "за". Дитина завжди має бути сильніша за батька. Я люблю обох синів і хочу, щоб вони були кращими за мене у десять разів.


– Дай, Боже, Максим теж підтягнеться. Він займається у "Карпатах"?

– Максим зараз у київському "Динамо". Просто так склалося. Я дуже хотів, щоб він був тут і ми навіть не розглядали іншого варіанту. Проте "Карпати" зникли. Ви знаєте цю історію, з переходом школи "Карпат" в "Рух". Ми отримали хорошу пропозицію від "Динамо", гранда українського футболу, тому так вирішили.


Фото - ФК «Карпати»