29 жовтня 2021 09:22

Валерій БОЛДЕНКОВ: "Завжди повторював Бущану, що його чекає класна кар'єра"

Екс-динамівець Валерій Болденков розповів про час, проведений у київському клубі.

– У молодіжній команді "Динамо" ви провели тривалий час з нинішніми гравцями збірної: Бущаном, Харатіним, Яремчуком, Бурдою, Буяльським. Хто вражав найбільше?

– Яремчук, Циганков і Бущан. З усіх воротарів найзручніше було з Жорою – розуміли одне одного без слів. Завжди повторював йому, що все буде гаразд і на нього чекає класна кар'єра. Він переживав через це, а я казав, що прийде і його час. Щиро радий за Бущана. Яремчук? Теж красень, вистрілив. Роман – великий молодець, заслужив своєю працею.


– У який момент ви зрозуміли, що треба йти з "Динамо"?

– Вдруге серйозно травмувався і пропустив 15 місяців. Під час першої операції мені вирізали меніск. Так сталося, що у коліні просто стерся хрящ. Довелося заливати штучний, чекати, поки він приживеться.


– Не кожен витримає 15 місяців без футболу. Думок про кінець кар'єри не було?

– Були і цілком реальні. У той момент мене сильно підтримали рідні і близькі. Партнери дали віру у себе. Недавно переписувався з Бурдою. Розумію його, як ніхто. Намагаюся не запитувати, як нога, оскільки знаю по собі, що відчуває людина у такі миттєвості. Мені пощастило, що Даніло Сілва привіз до Києва свого бразильського реабілітолога Паулу. Він мене і врятував. Підказував, направляв і змушував бігти через біль. Надзвичайно вдячний Даніло Сілві і Паулу. Хоч у мене і потужна сила волі, та без них двох я б не впорався. Окремі слова подяки хочу висловити Ігорю Суркісу. Попри завершення контракту, "Динамо" перепідписало угоду зі мною і допомогло з відновленням.