29 жовтня 2021 08:30

Валерій БОЛДЕНКОВ: "Белькевич не особливо любив спілкуватися з пресою: "Краще доводити рівень на полі, ніж говорити"

Екс-динамівець Валерій Болденков поділився своїми спогадами про Валентина Белькевича.


– Яким залишився у вашій пам'яті Валентин Белькевич?

– Я багато у нього перейняв. Наприклад, він не особливо любив спілкуватися з пресою: "Краще доводити рівень на полі, ніж говорити". Повністю згідний з цим твердженням, тому не особливо люблю давати інтерв’ю. Якось після кількох матчів журналісти запитували тренера щодо мене. Потім Валентин Миколайович жартував: "Валеро, у тебе якісь родичі у редакції працюють?" (сміється)


– Белькевич брав безпосередню участь у тренувальному процесі?

– Так, часто показував своєрідні майстер-класи. Любив повторювати: "Дев'ятки" постійно відкриті". І тільки ляп! Або передачі віддавав такі, що м'яч ідеально на груди лягав. Його смерть виявилася великим ударом для усіх. Хоча я думаю, що він не хотів би, щоб за ним горювали. Валентин Миколайович завжди працював з позитивом і, напевно, хотів би, щоб про нього згадували з усмішкою. Навіть зараз розповідаю усе це і пригадую, як він у більярд грав з нами.


– Майстер цієї справи?

– Просто без шансів! Йому не цікаво було з підопічними. "Покажи спочатку, як ти кий тримаєш, а тоді вже зіграємо", – жартував Белькевич. Хоч вважаю більярд своїм хобі, однак жодного разу не зумів виграти у Валентина Миколайовича.