29 жовтня 2021 00:18

Валерій БОЛДЕНКОВ: "Ніколи у житті так не помилявся, як у команді Хацкевича"

Валерій Болденков, оборонець "Карпат", екс-гравець "Динамо", розповів, як потрапив у київський клуб.


– Як ви потрапили в одну з найкращих команд країни?


– Завершував навчання у школі і готувався до ЗНО з української мови та літератури. Я розумів, що у мене будуть великі проблеми зі складанням цих іспитів. Частину тестів ще якось відзначив, а твір вирішив взагалі не писати – зібрав речі і поїхав додому. Через день телефонує тренер: "Валерію, приїжджай. Треба збиратися – ти вирушаєш до Києва". Спершу подумав, що мене розігрують.


– Як виявилося, тренер не жартував.


– Так, я справді поїхав у столицю і навіть зіграв перший матч на позиції центрального захисника. При тому, що раніше традиційно діяв у опорній зоні. Стартовий етап у Києві також запам'ятався серйозними навантаженнями: по кілька тренувань на день, усі ці фартлеки… За підсумком київських оглядин тренери у Володимирі повідомили: "Валеро, їдеш у "Динамо" на контракт". Якщо чесно, поки не поставив свій підпис під угодою, то не вірив у реальність переходу в "Динамо". Лише після цього усвідомив, що відтепер я гравець "біло-синіх".


– До нового середовища звикали довго?


– Я не одразу почувався там комфортно. Більшість хлопців зналися ще з Академії, а я був новачком. Дубль київського "Динамо" очолював Олександр Хацкевич. Дуже поважаю його і як людину, і як тренера. У нас були цікаві футбольні взаємини. Лише я виходив на поле у його команді, відразу "привозив". Ніколи у житті так не помилявся, як у той час.