28 жовтня 2021 17:09

Валерій БОЛДЕНКОВ: "Проти Ярмоленка не пішов би. Величезний авторитет! З Теодорчиком ледве не побився"

Валерій Болденков, оборонець "Карпат", екс-гравець "Динамо", зізнався, чому ніколи не пішов би проти Андрія Ярмоленка, та через що ледве не побився з Лукашем Теодорчиком.


– Ви двічі були у заявці першої команди "Динамо" на поєдинки УПЛ і неодноразово тренувалися з основою. Це інший світ?


– Пригадую, як вийшов перед матчем на поле "Олімпійського" і голова закрутилася. Такі речі мотивують. Хоча моє перше потрапляння у заявку виявилося незвичним. Якраз контракт завершувався, мені повідомили у клубі: "Валеро, на тебе не розраховують, робимо ставку на Микиту Бурду". Я зіграв за дубль, зібрався у відпустку і думав над новими варіантами. Раптом дзвінок – на завтра я у заявці на гру проти "Зорі" у Прем'єр-лізі. Одразу після цього мені запропонували підписати новий контракт з "Динамо".


– Умовно, ви могли підійти до Віди, Драговича чи Хачеріді і попросити пораду?


– Звичайно. Найчастіше підказували Даніло Сілва, той же Сашко Рибка. Він підтримував, хвалив за те, що я не боюся жорстко грати на тренуваннях.


– Не було страху переборщити у боротьбі проти якоїсь зірки з категорії Брауна Ідейє чи Мігеля Велозу?


– Я ногу завжди ставив. Можливо, єдиний гравець, проти якого не пішов би, це Ярмоленко. Величезний авторитет! Було й таке, що я ледве з Лукашем Теодорчиком не побився. Неприємний, постійно лікті виставляв. Завелися трохи, нас миттєво заспокоїли.