25 жовтня 2021 20:55

"Думав, Луческу мене з'їсть, він це вміє". Федецький згадав свій перший матч у Лізі чемпіонів за "Шахтар"

Колишній захисник Карпат і донецького Шахтаря Артем Федецький згадав події 12-річної давності і поділився враженнями після першого матчу в Лізі чемпіонів.


У ті часи головним конкурентом по позиції був капітан Шахтаря. Артем Федецький вважає Даріо Срну одним з кращих легіонерів в історії, якщо не брати до уваги провокаційні якості хорвата і здорову конкуренцію на правому фланзі.

"У Шахтарі мене не бачили на місці правого захисника, тому що там був Срна, це було нереально. Срна мені здається кращий, якщо ми беремо до уваги тільки футбольні якості, не провокаційні, Срна найкращий легіонер в історії.

Луческу ставив мене в центр, правіше від Тимощука, але я до кінця не розумів цю позицію. Я хотів підійти і перепитати, так як в центрі виходило три опорника і мені потрібно було постійно бути в центрі поля. Але я розумів це як крайній напівфланговий, і мені кричали "Федя, в центр".

Федецький згадав свій перший матч за Шахтар у Лізі чемпіонів сезону 2008/09, тоді "гірники" на виїзді обіграли 2:1 Базель, а Артем з'явився на полі на останніх шість хвилин.

Якось я повинен був зіграти правого захисника, але тоді зламався Фернандінью і мене поставили в центр. Рахунок був 2:0, я вийшов і тут ми відразу пропускаємо.

Я думаю "Боже мій, якщо зараз пропустимо ще два м'ячі, то Луческу мене з'їсть, а він це вміє". Але ми закінчуємо 2:1, ось така і була моя гра в Лізі чемпіонів з Шахтарем", – розповів колишній захисник збірної України в гостях у Миколи Василькова і Фоззі на їх новому YouTube-проекті Пряма червона.

Артем Федецький виступав за донецький Шахтар з 2002 по 2006 рік і з 2008 по 2012 рік.