20 жовтня 2021 17:11
1

"Зоря" запропонувала Скрипнику новий контракт? Буде чесно, якщо він виведе її з важкої ситуації". Експерт про майбутнє фахівця

У понеділок українські ЗМІ повідомили про ще одну спробу Зорі укласти нову угоду з головним тренером Віктором Скрипником, який влітку може покинути луганський клуб.


Щоб з'ясувати, наскільки така новина логічна і яким має бути рішення наставника чорно-білих, редакція FanDay.net звернулася з коментарем до колишнього голкіпера збірної України, Шахтаря і Маріуполя, а нині відомого експерта Рустама Худжамова.


- Рустам, сьогодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про черговій пропозиції Зорі на адресу Віктора Скрипника про продовження контракт. Як ви вважаєте, це відповідає дійсності?


- Цілком може бути. Зоря зараз потрапила в таке Круте піке. Це буде чесно перед керівництвом клубу. Адже якщо під його наставництвом команда потрапила в таку ситуацію, то йому треба буде і вивести її звідти.


- А як ви думаєте, чи є Скрипник головним винуватцем останніх невдач команди?

- Ні, тут незрозуміло хто винен. Хтось пішов з команди, хтось настати. Це природний процес, коли гравці повинні грати. Плюс, травми, потрапили вони в непростий період, з якого треба всім разом вибиравши. Я не вважаю, що хтось винен. Мені здається це збіг фактор.


- Якщо поглянути на ситуацію з боку Зорі, можливо у неї немає необхідності в продовженні співпраці зі Скрипником, може команді потрібен новий тренер?

- А кого вони зараз можуть знайти? Я не знаю, кого зараз можна знайти вільного на ринку в особі антикризового менеджера, який готовий прийняти команду і вивести її з крутого піке. Я не знаю особисто таких поки що. Може, я когось не згадаю зараз.


- Роман Григорчук, наприклад?

- Можливо, але чи захоче він туди йти. Що вони можуть йому запропонувати, Я не знаю. Цілком може бути. Але якщо Скрипнику запропонували новий контракт, і він на нього погодився, то це неетично зараз обговорювати з мого боку, хто б міг прийти на його місце.


- Якщо резюмувати, Ваша думка, Скрипнику не варто йти із Зорі?

- Я вважаю, що вирішувати йому, тому що це його кар'єра і ім'я. Ми можемо лише прокоментувати те, що, якщо він і клуб зроблять такий вибір, значить, у них є методи щоб вийти з цього становища.

Сьогоднішня Зоря - це мильна булька.
Команда тримається на Скрипнику.
Але чи потрібно йому кожного року тренувати практично нову команду та ще й з ненайкращих футболістів. Думаю що не варто йому там залишатися.