13 жовтня 2021 08:31
1

Руслан РОТАНЬ: "Весь цей збір не втомлювався говорити хлопцям, що вони найкращі. Що вони краще Франції"

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань в ефірі "Футбол 2" прокоментував поєдинок з Фарерськими островами (1:0), а також невдало розіграний пенальті Судаковим і Бондаренко.


- В принципі змістом і грою Я задоволений. І концентрацією, але не до кінця. Думаю, ви самі розумієте через якого моменту я дуже розлютився. Але хлопці вже теж розуміють. Вони молоді футболісти, сподіваюся, такого більше не буде повторюватися. Це самовпевненість, це навіть негарно. Ми вже з ними поговорили, думаю, надалі такого не повторилося.

- Що Ви їм сказали? І що означав вас жест після незабитого пенальті?

- Мій жест? Насправді я вибачаюся, що цей жест потрапив у трансляцію. Сказав, що в перерві гравці отримають по повній програмі. Не можна так, це неповага до суперника в першу чергу. Тому в перерві довелося трошки поговорити на високих тонах і я висловив своє невдоволення своїм футболістам.

- У другому таймі вийшла нервова гра. Згодні?

- Розумієте, 1:0 - слизький рахунок. І, звичайно, ми повинні йти на перерву і вигравати, 2:0, 3:0 і навіть більше. Але коли рахунок мінімальний, нервозність буде присутня в кожному моменті біля наших воріт. Я був упевнений в хлопцях, але нервозність з'явилася через такі моменти, коли ми нешанобливо поставилися до своїх гольових моментів, до суперника.

- Заміни посилили гри?

- Хлопці каші не зіпсували. Я бачив завзяття. Хочу, як підтримати деяких хлопців, не у всіх є ігрова практика в клубах, але є високий потенціал. Намагаємося цей потенціал розкривати тут у збірній. Сподіваюся, на них і розраховую. У них хороші якості і вони виростуть в хороших футболістів. Ці хлопці здатні на більше.

- Як ви прокоментуєте жовтневий цикл?

- Звичайно ж, хотілося б більшого результат, особливо стосовно гри з Францією. Я сподівався, що ми зможемо вже дати бій і показати зуби і грати на рівних, але десь ще не дотягуємо. Не хочу скаржитися, що грали в меншості. Але впевнений, що хлопці стануть сильнішими після цього збору. Цим молодим хлопцям потрібно ставати мужичками. Це вже перехід у дорослий футбол, де за кожну помилку карають. І тому нам в цьому плані потрібно додавати, особливо в менталітеті. Я весь цей збір не втомлювався говорити їм, що вони найкращі. Що вони краще Франції. Сподіваюся, що в кінці цієї дистанції вони будуть краще Франції.

- Що скажете хлопцям перед майбутніми матчами?

- Приїхати з бойовим настроєм, розуміти, що у нас дві супер відповідальні матчі - з Македонією і Сербією. І не дивитися в турнірну таблицю, а дивитися вгору. У нас є конкурент, який нас випереджає на одне очки і його потрібно випередити.
Бездарь, имей совесть, УЙДИ В ОТСТАВКУ!