13 жовтня 2021 00:40

"Жах" і "город". Коли збірній на "Арені-Львів" чекати хороший газон?

Сьогодні (ну, уже вчора) аж не повірилося, що хтось з національної збірної України відкрито розкритикував газон на "Арені-Львів"! Серйозно, не повірилося.


Таким гравцем виступив Тарас Степаненко. Далі пряма мова:


"Хотів би велику увагу звернути на стан поля. Хлопці, збірна грає не так часто у Львові, і потрібно щось робити з полями. Ми не можемо всі матчі проводити на "Олімпійському", де хороше поле. Чесно - жах. Ти не можеш ні зупинитися. І ми бачили, скільки разів хлопці ковзалися на рівному місці. Воно все в "кочкаріках". Треба щось робити. У нас одне поле хорошого рівня.


Поле не дуже хорошого рівня. Ми ще вчора звернули увагу на стан поля на тренуванні. Воно все в "кочкарях". Попросили його закатати. Це теж відіграє великий нюанс. У нас технічні футболісти. А коли м'яч дробить, стрибає - то неможливо так грати", - сказав він.


Про стан футбольного покриття на даному стадіоні майже за межами Львова говорили чи не із самого відкриття, або ж прем'єрних матчів. Але після виграшних поєдинків про це якось забували, бо всі були зачаровані магією підтримки у місті Лева.


А тут маємо неочікуваний сюжет!



Ну, як неочікуваний? Для тих, хто знає, це - не новинка. Не дарма ж ПФК "Львів" виганяють з "Арени-Львів" десь у Тернопіль. Бо розуміють, що цей газон може не витримати навіть одного матчу в тиждень.


І як не згадати слова воротаря "Динамо" Руслана Нещерета, з яким автору цих рядків пощасливилося побути разом цілий тайм за спогляданням футболу з трибун, перед зустріччю "Львова" та "Динамо" 28 лютого цього року. Так коментар людини, яка власними очима побачила газон, зводився ледь не до одного слова - "город".


І це реакція голкіпера, який, мабуть, на рівні U-19 бачив і гірші "городи".


Звичайно, не хочеться, щоб футболісти збірної спихнули негативний результат з Боснією та Герцеговиною на якісь газону. Хоча правда у цьому є - повірте. А про все інше нехай думають місцеві та всеукраїнські чиновники. Тому що на такому полі насправді важко грати.


P.S. Уже після публікації матеріалу дав коментар ще й Ілля Забарний: "Я згоден з Тарасом. Поле не годиться для гри збірної України. Всі падають - це ненормально. Потрібно це міняти. Тільки на одному стадіоні хороше покриття - на "Олімпійському".