6 жовтня 2021 09:50

Андрій ПОЛУНIН: "Якийсь дурдом відбувається навколо персони Малиновського"

Збірна України розпочала збір, приурочений до двох матчів відбіркового турніру ЧС-2022 - зі збірними Фінляндії (9 жовтня - на виїзді) і Боснією і Герцеговиною (12 жовтня - будинки). Про шанси синьо-жовтих в цих поєдинках, і про дебют Олександра Петракова біля керма збірної zbirna.com поговорила з колишніми футболістами нашої національної команди. Відповів на наші запитання і Андрій ПОЛУНІН.


- Як ви оціните роботу головного тренера збірної України Олександра Петракова у вересневих матчах?
- З огляду на, що до того, як Петраков очолив головну команду країни, наставник тренував юнацькі збірні, тому, вважаю, що дебют вийшов гідним. Так, трохи не вистачило в Казахстані і в Чехії, але головне, що тренер не здригнувся. Видно, що фахівець знає, чого він хоче від команди. У Петракова є свої принципи, розуміння футболу, і він це підтверджує своєю роботою.


- Назвіть трійку найкращих футболістів синьо-жовтих у поєдинках із Казахстаном і Францією.

- Думаю, Андрій Пятов, Микола Шапаренко та Андрій Ярмоленко.


- Хто, наш погляд, є головним конкурентом збірної України в боротьбі за друге місце в групі?

- Ситуація дуже заплутана. Мені, наприклад, важко віддати комусь перевагу між фінами і боснійцями. Ось якраз жовтневі ігри і визначать головного фаворита в цій боротьбі. Фінляндія - сильна збірна. Вони і на чемпіонаті Європи виступали. Футбол в цій країні швидко розвивається. А Боснія і Герцеговина сильна своїм складом, адже багато її виконавці виступають в сильних європейських клубах. При цьому не варто скидати з рахунків і Казахстан.


- Скільки очок візьме наша національна команда в жовтневих матчах із фінами та боснійцями?

- Чи візьме стільки скільки візьме. Ми ж буде хворіти, і бажати синьо-жовтим заробити максимум очок в майбутніх поєдинках.


- Як ви прокоментуєте невиклик на цей збір Руслана Маліновського?

- Це вибір тренера, який відповідає за результат. Це його право, адже якщо не буде результату, то приберуть Петракова, а не Малиновського. Я взагалі не розумію цієї дискусії, мені вона абсолютно незрозуміла. Свого часу, коли я виступав в бундеслізі за Нюрнберг, а Віктор Скрипник за Вердер, бувало, що нас теж не викликали в збірну, але ніхто не плакав. А зараз якийсь дурдом відбувається навколо персони Малиновського...


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото: Footboom