4 жовтня 2021 16:20

Жуан Жезус про расизм: "У 2021 році хтось із Середньовіччя кричить іншому "срана мавпа". Вони повинні вчити конституцію Італії"

Захисник "Наполі" Жуан Жезус засудив поведінку фанатів "Фіорентини", які називали його партнера по команді Каліду Кулібалі "сраною мавпою".


"2021 рік. Так, на жаль, ще є синьйори, які схильні їздити по зустрічній смузі, висміюють і принижують самі себе.

У той час як світ і спорт рухаються вперед, мріючи про єднання та інтеграції, все ще є якісь любителі доісторичних часів або середньовіччя, які на стадіоні кричать іншій людині "срана Мавпа".

Добре, у мене є послання для тих, хто застряг у далекому минулому і хоче залишатися неосвіченим, расистом: прокиньтеся! Історія йде вперед. Оновіть своє програмне забезпечення, але перш за все-засоромитеся.

У 2021 році для подібної ненависті немає місця – ні на стадіонах, ні в містах. Для вас немає місця в спільноті, заснованому на взаємній повазі.

Це не має нічого спільного з Флоренцією-це чудове місто. Є люди, які показали, як далеко можуть зайти в злості і невігластві. І, на жаль, їх можна знайти скрізь, в будь-якій нації або країні.

Нам необхідно знайти їх і вжити серйозних заходів. Цих людей потрібно перенавчати на основі найважливішого тексту – Конституції Італійської Республіки. Стаття 3: "Всі громадяни мають однакові цивільні права і рівні перед законом без відмінності статі, раси, мови, релігій, політичних переконань, особистого і соціального становища".

Форца Каліду Кулібалі! Хай живе кольоровий світ, єдиний і сучасний", - написав бразилець.