3 жовтня 2021 09:05

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: "Українські клуби в єврокубках не проходять команди, про які ми ніколи не чули"

Колишній спортивний директор "Минаю" Михайло Кополовець прокоментував Tribuna.com виступ українських клубів у єврокубках.


- Хто вас найбільше здивував зі знаком мінус після 2 турів групових етапів єврокубків - "Динамо", "Шахтар" або "Зоря"?


- Я давним-давно не чекаю від наших клубів сенсацій в єврокубках. Подивіться на суддівство. В Україні воно для "Динамо" і "Шахтаря " одне, для інших клубів – інше. По "Зорі" не сильно знаю. У нас для них лояльне суддівство, а коли вони потрапляють в єврокубки – там інший світ.


Там їх ніхто не шкодує, а у нас вони постійно ображаються, жестикулюють. В Україні вони в теплій ванні. Так, коли "Динамо" і "Шахтар" грають між собою, там нормально. Але в матчах проти інших команд судді до них ставляться лояльно. Пенальті, які їм призначають в Україні, в Європі ніхто їм не дає. Це розслабляє їх у чемпіонаті України.


УПЛ і так слабкий чемпіонат, але коли їм ще й підсуджують, то він зовсім стає легенький для цих двох команд. Та й для "Зорі" теж. У єврокубках вони потрапляють зовсім в інше середовище. У єврокубках судді теж помиляються, але, зазвичай, не на їхню користь.


- У 6 матчах 3 команди заробили 2 очки, забили 1 гол, а пропустили 13.


- Це говорить про слабкий рівень чемпіонату України. Потужного змагального моменту немає. Згадайте, який потужний був чемпіонат, коли я грав за "Карпати". Які команди були - "Металіст", "Дніпро". "Карпати" тоді теж не просто так грали в Лізі Європи. А зараз ми в єврокубках не проходимо команди, про які ніколи не чули, ми не пам'ятаємо, як вони називаються. Про що ми можемо говорити?


При всій повазі до всіх команд нинішньої УПЛ, але половини з них не було б у вищій лізі, коли грали "Металіст", "Дніпро", "Карпати", донецький "Металург" і ряд інших клубів. Вони були б у Першій лізі. Не буду називати ці команди, але їх би і близько не було в УПЛ, коли грали ми. Щороку ми не добиваємося результатів у єврокубках.


Я говорю не про "Динамо" і "Шахтар", а про решту клубів. У Лізі Європи ми не можемо пройти елементарні команди. Це говорить про те, що рівень нашого чемпіонату дуже знизився.


Що таке вища ліга раніше? Це величезні зарплати. Потрапити в Прем'єр-лігу на той час було нереально, дуже складно. Була величезна конкуренція через високі зарплати, футболісти з Європи приїжджали. А що варто зараз потрапити в УПЛ? Футболісти, які зараз грають в УПЛ, в той час і близько не були б до неї, максимум в дублі б були.


Фото взяте з Instagram ФК "Минай"