1 жовтня 2021 19:53

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Наш чемпіонат вже починає реанімуватися"

Колишній захисником збірної України та Дніпра Артем Федецький оцінив виступи наших команд в єврокубках.


- Українські клуби провалилися в цьому розіграші єврокубків. Як це відіб'ється на перспективі нашої країни в таблиці коефіцієнтів УЄФА?


- Ще кілька років тому ви б не повірили, що Колос взагалі буде грати в єврокубках. Поки ми набиваємо шишки. Наш чемпіонат вже починає реанімуватися. Командам потрібно зміцніти, щоб прийшли якісні легіонери, повинні прогресувати українські футболісти.


- Україна зараз на межі втрати прямої путівки в груповий етап Ліги чемпіонів.


- Нічого, будемо пробиватися по-новому. Від цього ніхто не застрахований. Якщо ми реально слабкіші на футбольному полі від інших команд, від цього нікуди не дітися. Потрібно глобально дивитися на проблему - як працюють дитячі академії, менеджмент в клубах, трансферна політика. Тут багато факторів, на які потрібно звертати увагу. Навіть якщо все це привести в порядок, результат не з'явиться на наступний рік, доведеться трохи почекати.


- Є така гра «Футбольний менеджер». Уявімо, що ви в неї граєте і вибрали команду Зоря. Щоб ви зробили в першу чергу?


- Я грав в «Футбольний менеджер», було цікаво. Але я там сам собі був господар. У мене був бюджет, і я ним керувався. Дивився не тільки на першу команду, а й на дитячі академії, на юніорів. Для мене було головне, щоб клуб приносив дохід.


Якщо президент довіряє тренеру, то футболісти це відчувають, і готові гори звернути. А далі всі нюанси обговорюються: комплектація команди і бюджет. Якщо всі умови перед футболістами виконуються, то і результат прийде.