18 вересня 2021 19:05

"МанСіті" витрачає багато грошей, щоб грати в своєму стилі. Це підходить не всім". Бенітес про АПЛ

Головний тренер "Евертона" Рафаель Бенітес висловився про стиль гри.


"Ми знаємо, які очікування вболівальників в цілому. В кінцевому підсумку вони хочуть, щоб команда перемагала, граючи в хороший футбол.



Можуть бути варіації в залежності від країни-в Іспанії був період футболу з перепасовками, Тікі-таки, тому що «Барселона» була настільки хороша, що всім хотілося її копіювати.


Тут [в Англії] у вас є "Манчестер Сіті", який витрачає багато грошей на хороших футболістів, щоб грати певним чином. І багатьом людям, природно, здається, що слід копіювати їх ігровий стиль, оскільки він сприймається як правильний образ гри. Але не для всіх він правильний.


Потрібно мати суміш аспектів. Треба контролювати хід матчів і належним чином передавати м'яч в процесі володіння, а часом потрібно діяти вертикально, оскільки потрібно атакувати. Просування вперед-того, чого чекають фанати. І тут вболівальники очікують кросів, гри головою, підкатів, позитивного футболу.


У той же час потрібно зберігати м'яч, щоб контролювати хід матчів. Хороша команда і перемагає команда – та, у якої є баланс. Це стосується як володіння, так і фази без м'яча. Ми намагаємося грати у футбол, який цінують фанати, тим чи іншим чином, але звичайно для перемог потрібно бути агресивними", – поділився думками іспанець.