11 вересня 2021 09:30

Олександр НАЗАРЕНКО: "Матч із "Шахтарем" за друге місце звучить круто"

Сьогодні в центральному матчі 7-го туру Прем'єр-ліги в Києві на НСК Олімпійський Шахтар зіграє з Дніпром-1. Цілком можливо, що в стартовому складі гостей на поле вийде Олександр НАЗАРЕНКО, який взяв участь у двох стартових перемогах молодіжної збірної на старті відбірного турніру чемпіонату Європи, пише zbirna.com.


- Олександре, настрій перед грою з Шахтарем відмінний?


- Так. А все тому, що у складі молодіжки вдалося здобути дві перемоги, над Сербією та Вірменією. Однак зараз всі думки про гру з гірниками.


- Молодіжна збірна України у відбірних турнірах давно не стартувала з двох перемог. Знали про це?


- Так. 23 роки. Руслан Петрович (Ротань. - прим. авт.) говорив це нам перед грою з Сербією. Нас дана ситуація ще більше мотивувала. І радий, що команда в якійсь мірі переписала історію (посміхається).


- Синьо-жовті обіграли Сербію і Вірменію. З яким суперником було складніше?


- З ким було складніше, сказати не можу. Але точно знаю, що обидва поєдинки були важкими. Ми витратили багато сил, щоб домогтися максимального результату.


- Як вважаєш, матч з Францією, в жовтні, буде ключовим для збірної України в боротьбі за перше місце в групі?


- Не хочу давати прогнози, а тим більше забігати вперед. Це буде дуже відповідальний поєдинок, але ніяк не ключовий, адже після цієї зустрічі нас, як і суперника, ще чекає сім матчів, і всі вони будуть важливими.


- Зараз всі переключилися на внутрішні змагання. Для Дніпра-1 майбутній поєдинок немов єврокубковий?


- Згоден. Шахтар виступить у груповому раунді Ліги чемпіонів. Для Дніпра-1 це хороший іспит. Буде важко. Проте, якщо будемо гідно протистояти гірникам, то, думаю, у нас будуть шанси на хороший результат.


- Які у Дніпра-1 цілі на сезон?


- Ми хочемо потрапити в єврокубки. Однак зараз про це не думаємо. Рухаємося від матчу до матчу. Кожен поєдинок для нас, як фінал...


- На даному етапі зустріч з Шахтарем — це матч за друге місце. Дивно звучить?


- Круто звучить (посміхається). Ми багато працюємо, і боженька нас винагороджує. Втім, попереду ще дуже багато матчів, проте хотілося, щоб подібних поєдинків було більше. Ми йдемо до своєї мети, а як воно вийде, дізнаємося навесні.


- До речі, в методах роботи Ігора Йовичевича і Руслана Ротаня є щось спільне?


- Так. У них шалений азарт до футболу. А ще впадає в очі те, що обидва наставники завжди вірять у свою команду, це заряджає футболістів.


- Цілком можливо, що в майбутньому матчі тобі доведеться зіграти проти Соломона і Ісмаїлі. Здогадуєшся, як протистояти цим швидким футболістам?


- Я ще не знаю, чи буду в стартовому складі. Але взагалі мені вже доводилося грати проти цих гравців. Головне не давати їм багато часу на роздуми і простору, тоді все буде добре.


- Що потрібно зробити Дніпру-1, щоб виїхати з Києва в гарному настрої?


- Потрібно показати свою кращу гру, вийти на матч з величезним бажанням перемогти. Повинна бути максимальна самовіддача і концентрація. Якщо все це ми виконаємо, результат буде позитивним.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК