9 вересня 2021 14:40

Іван ГЕЦКО: "В останні хвилини матчів українці панікують і втрачають концентрацію"

У товариському матчі в Пльзені національна збірна України зіграла внічию з чехами (1:1).


Екс-гравець збірної України Іван Гецко в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua поділився своїми враженнями від вчорашнього протистояння.


"Рахунок не по грі. Чехи заслуговували більшого. Хоча все начебто складалося вдало для нашої збірної. У дебюті рефері просто пошкодував і не вилучив Олександра Зінченка за грубу гру, господарі не використали кілька гольових моментів. А варто було гостям вперше з'явитися біля воріт чехів, як вони відразу ж забили.


Домінували господарі і в другому таймі, проте продовжували промахуватися з вигідних позицій. Наші занадто відверто грали на утримання рахунку і в підсумку, поплатилися. Цілий ланцюжок прикрих помилок українців під час останньої атаки чехів, дозволив Матею Видрі опинитися без опіки і завдати разючого удару: Денис Бойко був безсилий.


Складається враження, що для наших гравців компенсований час стає проблемою, вони не тримають удар, панікують, втрачають концентрацію і пропускають. Це не може не турбувати, адже попереду вирішальні поєдинки відбору до фінальної частини чемпіонату світу.


Статут товариського матчу дозволив виконувачу обов'язки головного тренера Олександру Петракову переглянути в справі найближчий резерв. Були і дебютанти, не можна сказати, що вони провалили гру, проте нічим особливо не запам'яталися. Поки що їм не під силу витіснити з основи тих гравців, які вже мають постійну "прописку" в збірній".