1 вересня 2021 08:47

Дмитрий КОЗЬБАН: "Думаю, что смогу помочь винницкой "Ниве"

Інтерв’ю із новачком вінницької “Ниви” Дмитром Козьбаном


- Перш за все вітаю із поверненням на не чужий тобі стадіон. Які емоції наповнили під час виходу на футбольне поле?


- Було приємно з’явитись на полі за такої підтримки і атмосфери на стадіоні! Все таки довгенько не грав тут… Хотілось вийти, щоб порадувати вболівальників.


Чутки про твій трансфер тримали в напрузі, але з офіційним представленням ніхто не поспішав. В чому була затримка?


– Це був міжнародний трансфер. Чекали документи, щоб мене заявити. Після цього вже й оголосили офіційно, тому нічого неординарного.


Чому варіантом продовження своєї футбольної кар’єри ти обрав саме вінницьку “Ниву”?


- Влітку розглядав різні варіанти продовження кар’єри і підтримував форму з “Нивою”. Дякую за це головному тренеру Володимиру Циткіну і президенту Артуру Загорулько! Так вийшло, що за час до кінця серпня, за різних обставин, не визначився із клубом… І головний тренер з президентом запропонували залишитись в лавах “Ниви”. Вирішив нічого не чекати, а залишитись і допомогти колективу. Тим більше Вінниця – мій другий дім. Тут в мене сім’я, багато знайомих… І “Нива” зовсім не чужа для мене команда.


Дмитро Козьбан десятирічної давності і сьогодні… Що змінилось за цей час?


- Цікаве питання. Це великий відрізок часу. Багато чого змінилось як в особистому житті, так і на футбольному горизонті. Я набув досвіду як життєвого, так і футбольного. З’явилась сім’я, і майже весь свій вільний час приділяю їй.


Після припинення співпраці з “Нивою” в 2011 році який відрізок своєї кар’єри можеш назвати найуспішнішим?


- Це 3 роки, які я провів в луцькій “Волині”. Там я дебютував і грав на рівні УПЛ! Також відмічу непоганий рік в Польщі, в команді “Мотор” з Любліну.


До матчу з “Рубіконом” твій доробок у складі вінничан налічував 68 ігор та 12 забитих м’ячів. Як гадаєш, вистачить сил та наснаги перевершити свої показники?


- Час покаже (посміхається-авт.), але дуже старатимусь. Гадаю, що зможу допомогти команді. Сили є, бажання зашкалює.


На футбольному полі ти можеш зіграти як вінгера, так і яскраво вираженого нападника. Але все ж таки, яка позиція тобі більш до вподоби?


- Давно я не грав півзахисника. Якщо чесно, то і не дуже подобалось. Були тренери, які намагались бачити мене на цій позиції… Мусив грати, нікуди було подітись, але комфортніше грати саме на позиції “чистого” нападника. Гадаю, там від мене найбільше користі на полі.


Зможеш назвати п’ятірку найкращих нападаючих у світі футболу?


- Кріштіано Роналду, Ліонель Мессі, Роберт Левандовськи, Карім Бензема та Кіліан Мбаппе.


- Уявимо на хвилинку, що ти маєш нагоду пробити пенальті будь-якому воротареві на земній планеті. На кого впаде твій вибір?


- Джанлуїджі Буффон! Завжди мені імпонував саме він. На крайній випадок може зійти й Ікер Касільяс (сміється-авт.)


- І декілька слів для вболівальників.


- Хочеться, щоб з кожною грою вболівальників на стадіоні було чим побільше. Знаю з власного досвіду, що в Вінниці дуже полюбляють футбол. З’явившись на полі проти “Рубікону”, я відчув це на собі! Неймовірно приємно грати за такої підтримки. Дякую за це.


Ми постараємось радувати грою і результатом всіх, хто хвилюється та підтримує клуб. Разом ми поборемось за високі місця.


Фото - ФК "Нива"