30 серпня 2021 17:18
2

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Интуиция подсказывает, что Петраков будет делать ставку на игроков "Динамо"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному коментарі bookmaker-ratings.com.ua поділився своїми думками щодо поєдинку в кваліфікації до чемпіонату світу 2022 року Казахстан – Україна, який стане дебютним для в.о. головного тренера Олександра Петракова.


– Які у вас очікування від першого матчу Олександра Петракова на чолі збірної України?


– Нова мітла по-новому мете. Казахстан – це не той суперник, якого українці в будь-якому стані повинні боятися. Зазвичай за нового тренера гравці щосили намагаються себе проявити. Інтуїція мені підказує, що Петраков робитиме ставку на гравців «Динамо». Це підтверджують останні матчі киян, які перебувають у хорошій формі.


Зважаючи, що матч відбудеться на штучному покритті, яке передбачає швидку гру на м’ячі, я думаю, що в збірної України за логікою має бути величезна перевага – територіальна та ігрова.


Подивимося, з якими ідеями прийшов новий тренер. Можливо, Петраков нічого й не змінюватиме. Це досвідчений наставник, який має свій погляд на футбол. Думаю, що він керуватиметься лише власним розумінням реалізації гри.


– Складається враження, що Петракова призначили на період, поки Ребров зможе розірвати контракт зі своїм клубом і очолити збірну. Така ситуація тиснутиме на в.о. головного тренера?


– Петраков – самостійний спеціаліст, який з молодіжними командами досягав позитивного результату. Упевнений, що цей тренер уже давно сформувався. Ситуація, яка відбулася довкола призначення наставника, це проблема не Петракова, а УАФ. З Шевченком дотягнули до кінця. Або він передумав, або асоціація щось недовиконала. Залишаються лише здогадки.


Відбувся певний хаос. І дурню було зрозуміло, що в Реброва чинний контракт, отож принаймні потрібно було виплатити відступні за його дострокове розірвання. До того ж Сергій захотів би такі ж умови, які має у ОАЕ, а суми там немаленькі. Тягнути до останнього було, як на мене, непрофесійно з боку УАФ.


Петракова я дуже поважаю. Вважаю, що він заслужив призначення своєю багаторічною працею. Я вболіватиму за нього та дуже хочу, що в нього усе вийшло. Якщо будуть проблеми, я критикувати Петракова, але лише за умови, якщо буде за що. У нього є хороший шанс, яким потрібно скористуватися.


– Яким буде ваш прогноз на поєдинок з Казахстаном?


– Я розраховую на підвищену мотивацію наших хлопців. Не здивуюся та гадаю, що збірна України переможе в три м’ячі. Гравці прагнутимуть показати себе з найкращого боку. Футболісти «Динамо» перебувають у хорошому психологічному та функціональному стані. Якщо зробити ставку на киян, то їм до снаги розірвати цей Казахстан.

Даже не знаю хорошо это или плохо: календарь и так тяжёлый.
на игроков шахтера в шахтере не делают ставку ...