19 серпня 2021 09:14

Кубок Украины. "Эпицентр" берет верх в подольском дерби, "Балканы" одержали суперволевую победу

Після другого попереднього етапу завершили кубковий похід два представники аматорського футболу: «Фенікс» у Львові поступився «Прикарпаттю» - 2:6, а «Олімпія» в Полтаві - «Вовчанську - 0:1.


Усе ж, одним із найочікуваніших було протистояння в Дунаївцях, де в подільському дербі зустрілися місцевий «Епіцентр» і першолігове «Поділля». Більш імениті гості, мабуть, забули, що в кубкового турніру - свої закони, тут потрібне максимальне налаштування, інакше - чекай неприємностей.


І футболісти з Хмельницького, пропустивши в дебюті гол після удару Олександра Кіцака, від цієї невдачі так і не оговталися. А господарі діяли розкуто і завдяки влучності Андрія Беженара та Миколи Буя довели справу до розгрому - 3:0. До того ж наприкінці матчу з поля було вилучено капітана «Поділля» Олександра Воловика.


Продемонстрували справжній кубковий характер і футболісти «Балкан», які до перерви вдома поступалися «Енергії» (0:2), проте в другому таймі чотири рази змушували новокаховців розпочинати з центру поля, здобувши супервольову вікторію - 4:2.


Першими пропустили й футболісти «Альянсу» в матчі з «Краматорськом», але після перешикувань вони зуміли перехопити ініціативу й після пострілів Станіслава Шарая та Богдана Шмигельського схилили шальки терезів на свій бік - 2:1.


Окрім поєдинку в Дунаївцях, неочікувано розгорталися події також у Чернівцях, де «Буковина» приймала «Агробізнес». Основний час переможця не виявив (0:0), а на початку овертайму бомбардир господарів Василь Палагнюк вивів свою команду вперед. Усі зусилля підопічних Олександра Чижевського вирівняти становище були марними. Більше того, «Буковина» перед фінальним свистком забила вдруге й змусила зійти з дистанції півфіналіста попереднього розіграшу - 2:0.


Не обійшлося на цій стадії й без родзинки - серій післяматчевих пенальті. Сьогодні щасливі квитки до наступного раунду дісталися футболістам «Миколаєва» та «Волині», які виявилися влучнішими за опонентів із «Кривбасу» та вінницької «Ниви» відповідно.