14 червня 2021 20:34
1

Николай МАТВИЕНКО: "У нас еще два очень важных матча, нельзя опускать руки"

Сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті відбулася чергова прес-конференція гравців національної збірної. Зі ЗМІ спілкувалися Микола Матвієнко та Ілля Забарний.


Наводимо відповіді на запитання Миколи Матвієнка.


— Наскільки критичною виявилася травма Олександра Зубкова в матчі з Нідерландами? Якраз після цього суперник перехопив ініціативу...


— Зубков — важливий елемент нашої команди, ми на нього дуже розраховували. Шкода, що так вийшло. Перехоплення ініціативи суперниками не пов'язане саме із заміною. Кожен, хто виходить на поле, знає, що йому потрібно робити. Марлос вийшов на заміну і, на мою думку, непогано виконував свої функції.


— Якою була психологічна установка на Нідерланди? Чим вам запам'ятається цей поєдинок?


— Матч запам'ятається тим, що для більшості з нас це перший такий великий турнір. Ми до цього йшли, хотіли показувати свій футбол, дуже старалися. Місцями, думаю, у нас це непогано виходило.


— Яким є психологічний стан команди після настільки прикрої поразки?


— Ми знаємо, що в нас ще два дуже важливі матчі, не можна опускати руки. Учора всі були трошки засмучені, а сьогодні вже з новими силами готуємося до наступних ігор.


— Що ви можете сказати про Романа Яремчука як про форварда і про людину?


— Тут багато говорити не потрібно. Роман — дуже хороша людина, сильний нападник, хижак, проти нього завжди складно діяти на тренуваннях. Я сподіваюся, що надалі він перейде в топ-клуб.


— Що можете сказати про форварда збірної Північної Македонії Горана Пандєва? Може, ви переглянули матч цієї команди з Австрією?


— Вчора встигли трохи подивитися перший тайм. Конкретних відеомоментів поки що не переглядали. Пандєв — досвідчений футболіст, пограв у хороших командах. Помітно його рівень, він добре чіпляється за м'ячі. Природно, уже не такий швидкий через вік. Тим не менш, це не заважає йому показувати хороший рівень гри на такому турнірі.


— Матч Нідерланди — Україна називають найбільш видовищним на Євро-2020, а гол Ярмоленка — найяскравішим. Що ви думаєте із цього приводу?


— Сьогодні, як на мене, чехи вже забили цікавіший гол. Що я можу додати... Ми всі прагнули до цього, довго йшли. Викладаємося на 100 відсотків, намагаємося показати все, що в нас є.


— Багато румунів пов'язані з Україною. Чи будуть вони підтримувати збірну в Бухаресті?


— Я дуже на це сподіваюся. Думаю, що українська діаспора також прийде. Запрошую всіх на стадіон, сподіваюся на сильну підтримку.


— У матчі проти Північної Македонії потрібно обов'язково перемагати?


— Звісно. Ми на кожну гру прагнемо виходити, щоб заробити три очки. Неважливо, яка це гра. Так сталося, що це одна з найважливіших наших ігор на даному етапі, в якій потрібно обов'язково перемогти.

Шановний Коля, не забувай що ти граєш за Україну (через букву Ї), а то таке враженя що за північно-східного сусіда