13 червня 2021 14:48

Алексей ДРОЦЕНКО: "Считаю, ребята заслужили победу и выход в финальную часть"

Наставник «Динамо» U15 Олексій Дроценко прокоментував перемогу своїх підопічних у матчі-відповіді стадії плей-оф з рахунком 4:0 над «Маріуполем» і вихід до фінальної частини змагань:


- Звичайно, приємно, що всі чотири динамівські команди вийшли у фінальний етап Еліт-ліги ДЮФЛ, але так і має бути. Якщо наші команди не будуть туди виходити, значить, ми в чомусь недопрацьовуємо. Вітаю всіх своїх колег і всі наші команди з виходом до фінальної частини змагань, де постараємося довести, що є найкращими в Україні.


У «Маріуполя» хороша, організована команда, вона і в першому матчі завдала нам неприємностей, плюс ми грали вдесятьох і витратили багато сил. Здобувши перемогу в першому матчі, ми підлаштовували гру під цей результат, оскільки знали, що команді суперника потрібно йти вперед і забивати. Тож організували свою гру з використанням вільних зон, що з’явилися, адже у нас є хлопці, які можуть вибігати вперед і отримувати простір. Загалом те, що ми хотіли побачити в сьогоднішній грі, ми побачили. Щось виходило, щось - ні, але вважаю, хлопці сьогодні заслужили на перемогу і вихід у фінальну частину першості України.


Перед грою у нас були кадрові проблеми - не грав дискваліфікований Пономаренко, були невеликі пошкодження у Кусого і Осипенка, які щойно почали працювати в загальній групі. Також у Маріуполі дали відпочити Пашку, якого готували на другу гру. Але у нас рівний склад, і будь-який гравець може вийти на заміну і підсилити гру. Тож у нас є не 11 футболістів, а вся команда, тому відчуваю головний біль у зв'язку з вибором, кого ставити на гру (посміхається), але це приємні клопоти. Хто краще працює на тренуваннях, той і грає. Коли хлопці приблизно однакового рівня, потрібно тільки вгадати, чий сьогодні день, і хто може принести команді найбільше користі - забити м'яч або добре зіграти в обороні. Повторюся, це видно в тренувальному процесі. Хто добре працює протягом усього тижня, не може погано грати. Якщо ж гравець знизив до себе вимоги або був млявий, значить, він не готовий до гри. Тож хто заслужив своїм ставленням до тренувального процесу, той і грає.


Що стосується місця проведення фінального етапу, тут палиця з двома кінцями. Можливо, і варто було б поміняти обстановку, провести фінальну частину на виїзді, але Київ, так Київ. Будемо серйозно готуватися, незалежно від того, з ким зустрінемося в півфіналі, і постараємося відновити всіх хлопців, щоб не було хворих.