31 березня 2021 08:41
2

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Луческу часто упрекал меня за ошибки, и эта критика застревали в голове как гвоздь в доске"

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко розповів про те, як він переживає перемоги та поразки команди.


- Звісно, коли команда виграє кубок — я дуже задоволений. Якщо ж це просто чергова перемога на шляху до великої мети, я намагаються зберігати холодний розум. Одна добре зіграна гра — не кінець. Потрібно відразу думати про наступний матч.

Ось чому я радію за успіхи команди рідко, а от від програшів відходжу дуже довго. Часто згадую нашу поразку чеському клубу «Вікторія Плзень». Той матч став для мене великим уроком. Команда суперників мала рівень нижче середнього, а ми примудрилися їй програти в плей-офф Ліги Європи. Тоді я грав у матчі-відповіді й допустився кількох помилок, які принесли два голи у наші ворота. Цей випадок завжди зі мною.

Я дуже самокритичний і намагаюся аналізувати кожен програш. При Луческу ми розбирали всі матчі на мілкі деталі. Він часто докоряв за помилки. І ця критика застрявала у моїй голові як цвях у дошці. З одного боку, такий підхід іноді необхідний, а з іншого — абсолютно неправильний. Можна вказувати на помилки, але не потрібно звинувачувати в програші одну людину.
А не хрен постоянно ошибаться!
де ж ти степанія була швидше? вилізла погавкати?