12 березня 2021 13:05

"Динамо" U-14 вышло в полуфинал Utmost Cup-2021

У Вінниці триває дитячий футбольний турнір Utmost Cup-2021. У п’ятницю, 12-го березня, прийшов час матчів плей-оф.


Кияни, вигравши всі матчі на групового етапі з різницею забитих та пропущених м’ячів 17:0, посіли перше місце й вийшли у чвертьфінал, де їхнім суперником став київський ОК ім. І. Піддубного. Ця команда у своїй групі «D» посіла друге місце, набравши однакову кількість очок з харківським «Металом», який став першим за додатковими показниками. Відзначимо, що на груповому етапі наші суперники перемогли «ВІК-Волинь» 2:0, зіграли унічию з «Металом» 1:1 і обіграли київський «Арсенал» 2:0.


Звітна гра вийшла цікавою і багатою на події та голи. Героєм матчу став Богдан Попов, який відзначився хет-триком, а ще один м’яч у другому таймі забив Редушко. Пропустила ж наша команда по голу у кожному з таймів. Динамівці з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль та грали широко. З кількома першими проходами по флангу, прострілами до штрафного майданчика та ударами Ільченка, Редушка та Букатого впоралися захисники суперника. У деяких моментах наші гравці поспішали, і їх підводила реалізація. Ще кілька разів здорово зіграв воротар суперника. Але, пристрілявшись, кияни перейшли до головного – забитих м’ячів.


Перша гольова атака розпочалася на лівому фланзі, потім хлопці змістили її у середину, скинули м’яч на Попова і той ударом з-за меж штрафного майданчика метрів з 20-ти-22-х вразив дальній кут воріт. Щойно суперник розвів м’яч з центра поля, динамівці одразу пішли у пресинг, накрили опонентів та забили другий м’яч. Букатий вискочив один на один із воротарем, голкіпер із його ударом впорався, а Попов вдало зіграв на добиванні, спрямувавши м’яч вже у порожні ворота.


Команда суперника грала просто, розпочинаючи свої атаки за допомогою довгих передач. Одна з таких передач призвела до того, що захисник нашої команди «викинувся» уперед, а решта не підстрахували. У підсумку вийшов вихід один на один, і нападник суперника його реалізував.


Але останнє слово у першому таймі залишилося за господарями. Третій м’яч динамівці забили за кілька секунд до свистка на перерву. Результативна атака розпочалася на лівому фланзі, наші хлопці вкинули аут, Попов завдяки індивідуальним якостям добре прийняв м’яч, розвернувся і під гострим кутом завершив атаку точним ударом у дальній кут воріт – 3:1.


На початку другого тайму наша команда пропустила після спірного пенальті. Знову після довгої передачі суперник забіг до штрафного майданчика та впав. Арбітр призначив пенальті, і гравець ОК ім. І. Піддубного не схибив. Але вже через п’ять хвилин динамівці відновили свою перевагу у два м’ячі: Редушко виконав навіс до штрафного майданчика після стандартного положення, вийшла хороша передача «по головах», у підсумку ніхто не торкнувся м’яча, і він залетів у дальній кут воріт.

Відзначимо, що у півфіналі, який відбудеться завтра, 13-го березня, «Динамо» U14 зустрінеться із переможцем пари «Карпати» - «Метал».


- Вийшла напружена гра, ми володіли перевагою протягом усього матчу та створювали моменти, - зазначив після матчу тренер «Динамо» U14 Євген Лозинський. – Цього суперника добре знали, розуміли, у який футбол вони гратимуть, адже команда київська. Вже після Нового року провели з ними дві зустрічі у Києві. Попереджали хлопців, на що потрібно звернути увагу. Щось виходило, щось – ні. Будемо розбирати помилки, адже ця гра нам показала, над чим ще потрібно працювати.


Виникли питання щодо пенальті, призначеного у наші ворота на початку другого тайму. Здавалося, гравця суперника ніхто не торкався, але арбітр вказав на «позначку». Хоча, якщо говорити об’єктивно, у нас теж були моменти, коли збивали наших футболістів – Ільченка та Редушка – ще більш явно, але суддя не реагував.


Ранній початок зустрічі? На гру він ніяк не вплинув, скоріше, свої корективи вносить погода, адже зранку був сильний поривчастий вітер, сніг та мороз -3-4 градуси.


Utmost Cup. Чвертьфінал


«Динамо» – ОК ім. І. Піддубного – 4:2 (3:1)


«Динамо»: Сьомка, Варивода, Михайленко, Білий, Дехтяр, Човгаленко, Драган (Озимай, 48), Редушко, Ільченко (Дорошенко, 56), Букатий (Бондар, 40), Попов (Бурлаков, 55).


Голи: Попов (15, 17, 30), Редушко (50) – (22), (45, з пен.)