11 березня 2021 10:42

Александр ИЩЕНКО: "В матче с "Вильярреалом" "Динамо" будет выглядеть достойно"

Своїми очікуваннями від поєдинку «Динамо» - «Вільярреал» поділився Олександр Іщенко, директор ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського:

- Ми давно не грали з клубом такого високого рівня. Останні суперники в чемпіонаті України та в єврокубках – команди, які грають у раціональний футбол. «Вільярреал» же грає сам і дає грати супернику, віддаючи перевагу атакувальному футболу. Тому, думаю, для всіх нас цей поєдинок представляє особливий інтерес.

- Які сильні сторони «Вільярреала» могли б відзначити?

- Сама організація гри. Не потрібно забувати, що 5-6 футболістів команди грають у збірній Іспанії. У «Вільярреала» практично немає слабких місць. В останні роки команда знаходиться у верхній частині таблиці чемпіонату. Це засвідчує стабільність «Вільярреала» та високий рівень гри. Для «Динамо» цей матч – можливість вийти на абсолютно новий рівень та підняти рейтинг клубу.


- Не так гладко йдуть справи у «Вільярреала» в чемпіонаті Іспанії – востаннє команда здобувала перемогу аж у січні…

- У жодному разі не слід зважати на те, коли була остання перемога. Значить, була певна перерва. Подивіться, як можуть гранди посипатися в чемпіонаті своїх країн, але у команд є потенціал в єврокубках.

- Іспанські фахівці та вболівальники вважають, що «Динамо»– прохідний суперник. Чи не буде недооцінки суперника з боку гостей?

- Це їхнє право. Оцінка шансів суперника – це елемент психологічної підготовки перед матчами. Для нас важливо показати, наскільки ми зможемо зіграти з однією з найкращих команд топ-чемпіонату. Я вірю в те, що ми будемо виглядати більш ніж гідно.

- Що «Динамо» може протиставити іспанській команді?

- Все, що є в наявності кожного гравця та команди загалом. Думаю, у динамівців чудовий настрій після кубкового матчу з «Колосом». І перемоги в чемпіонаті, забиті м'ячі – це все в скарбничку. Сподіваюся, і вболівальники прийдуть на стадіон та будуть 12-м гравцем. Ми повинні відчути себе однією сім'єю та разом перемогти.