4 лютого 2021 20:51

Вторая лига. В "Чайке" - отставка, а "Буковина" и "Черкащина" еще не выходили из отпуска

«Чайка» з Петропавлівської Борщагівки, яка успішно провела заключні поєдинки осінньої частини сезону, несподівано залишилася без головного тренера.


Через сімейні обставини у відставку пішов Олександр Щербаков. Поки що функції керманича виконує В’ячеслав Богодєлов, але клубне керівництво веде перемовини з потенційними претендентами на цю посаду.


У цій же групі «А» один із лідерів, ФК «Карпати» (Галич), уже встиг зіграти перший нового року спаринг. Підопічні Романа Гнатіва взяли гору над першоліговою тернопільською «Нивою» — 3:1. Контракт із прикарпатцями підписав екс-півзахисник молодіжної збірної України Вадим Страшкевич, відомий за виступами за «Карпати» (Львів), «Волинь», «Верес», «Mинай» та «Буковину». Близький до того, аби продовжити кар’єру в Галичі, і Віктор Хомченко, який минулої осені захищав кольори «Волині». Також у тренувальному таборі команди перебувають ще два знані нападники — Ігор Худоб’як та Ігор Карпенко.


А от конкурент ФК «Карпати» (Галич) у боротьбі за підвищення в класі, «Епіцентр» із Дунаївців, черговий етап підготовки проводитиме в Києві із 4-го по 18 лютого. Подоляни зміцнили свої лави захисниками Євгеном Захарченком та Єгором Смирновим, які мають досвід виступів у першому дивізіоні, та зайняті пошуком креативного півзахисника й забивного нападника.


Є в групі «А» й колектив, який ще не розпочинав підготовки до другої частини сезону, — «Буковина». На жаль, і досі невідомо, коли підопічні Степана Маковійчука відновлять тренувальний процес, хоча розформування чернівецькій команді не загрожує: місцеві структури обіцяли надати допомогу.


Гірша ситуація у представника групи «Б» — «Черкащини», гравці якої теж ще перебувають у вимушеній відпустці. За словами директора ФК Юрія Колесника, конкретика в цьому питанні має з’явитися в середині лютого, ближче до початку заявочної кампанії. Поки що ж з основних гравців «Черкащину» за обопільною згодою залишив тільки Віктор Коровиков.