30 січня 2021 20:00
1

Игра в защите во время подач и выходы голкиперов. О проблемах сегодняшнего "Динамо"

Другий, він же турецький, збір «Динамо» розпочався рівно за два тижні до поновлення чемпіонату. Команда (хоча точніше, мабуть, буде «команди», адже з основою полетіли і U-21, і U-19) прибула на узбережжя Середземного моря напередодні, у п’ятницю. А вже сьогодні «біло-сині» провели перший спаринг.


Перший офіційний поєдинок навесні підопічні Мірчі Луческу зіграють у другу суботу лютого, 13-го числа. А до цієї дати залишилося зовсім небагато. Так, очевидно, думає і наставник «біло-синіх». Бо стартовий склад на контрольну гру з «Лудогорцем» був, напевне, на даний момент майже бойовим.


Єдині винятки – відсутність Вербича і Циганкова. І якщо про травму Беньяміна відомо вже давненько, то відсутність Віктора стала несподіванкою. Місця вінгерів звично зайняли де Пена та Родрігес.


Придбань у це міжсезоння чекати, очевидно, не варто, тому єдина позиція, за яку у «Динамо» очікується серйозна конкуренція, – це центрфорвард. З «Лудогорцем» з перших хвилини вийшов Бєсєдін. Тоді як Супряга отримав лише 16 хвилин.


На інших позиціях все доволі зрозуміло. Бущан зайняв місце у воротах, Забарний і Попов діяли у центрі захисту, Кендзьора і Миколенко – на флангах, а Сидорчук, Шапаренко і Буяльський – у центральній зоні.


Подібний склад варто чекати і на протистояння з «Брюгге». Тільки з Циганковим, якщо наш лідер не зламався. Тепер перейдемо до проблем, з якими «Динамо» зіткнулося у цій зустрічі. І які має вже не перший місяць.


«Лудогорець» не має конкурентів на внутрішній арені. Але у єврокубках у нинішньому сезоні команда провалилася. Після вильоту з кваліфікації Ліги чемпіонів болгари таки вийшли у груповий етап Ліги Європи. Де програли всі шість матчів.


І навіть з таким колективом у киян виникли серйозні проблеми! Особливо під час стандартів. Другий гол – яскраве тому підтвердження. Суперник забив ногою (!) з лінії воротарського майданчика після подачі кутового. Захисники лише розвели руками і подивилися один на одного.


А саме гру на другому поверсі «біло-сині» повинні тренувати чи не у першу чергу. З огляду на поєдинки з «Брюгге». У майбутнього суперника є, наприклад, такий собі Баст Дост, який зі зростом 1,96 м може самотужки розібратися у повітрі з усім нашим захистом.



Другий момент – гра на виходах голкіперів. Нещерет не наважився вийти з лінії під час другого голу, а Бущан «привіз» перший. Георгій вирішив у стрибку забрати м’яч, а вийшло, що відбив у Забарного, який зупинився, розуміючи, що виходить воротар.


Це вже, на жаль, не перший такий випадок. І це, знову ж таки, може перетворитися на вразливість «Динамо» у матчах з чемпіоном Бельгії. Тому переживань більше, ніж достатньо. І якщо у чемпіонаті України не всі суперники цим користаються, то стадія 1/16 фіналу Ліги Європи подібне може не пробачити.


За відсутності Циганкова та Вербича Луческу у другому таймі випустив на позиції вінгерів Сідклея та Караваєва. І якщо Кендзьора з Олександром донині інколи діяли між собою на правому фланзі, то Миколенко і бразилець у такій зв’язці виступали, мабуть, уперше.


Загалом, після великої кількості замін гра «Динамо» перетворилася на невеликий хаос. Ще й гравці болгарської команди не цуралися бити киян по ногах. Тому навали чи реальних шансів відігратися не було. Хіба що удар Лєднєва зі штрафного. Та за суперника зіграла стійка.


З позитивного можна відзначити комбінацію Шапаренка та Буяльського під час взяття воріт. Якщо ця пара буде відчувати один одного так і надалі, то може стати рушійною силою. Щоб не сподіватися тільки на одного Циганкова. І не можна оминути дебют в основній команді 17-річного Назара Волошина. Хочеться побажати йому чудової кар’єри.


Можна списувати поразку на зміну клімату, на погодні умови, на ще щось. Проте не варто дивитися виключно на сам негативний результат. Потрібно працювати (і терміново!) над огріхами. А вони, безумовно, є навіть на товариському рівні, і їх видно неозброєним оком. Тому є і хвилювання щодо найближчого майбутнього...

Главная проблема Динамо - это десятилетиями бездарный менеджмент, во всех направлениях, от работы с болельщиками и до спортивной составляющей.