27 січня 2021 21:39

Качараба дебютировал за "Славию" в чемпионате Чехии. Его команда победила со счетом 6:2

Лідер чемпіонату Чехії у гостях зустрічався з середняком першості Зліном. Гості вийшли вперед вже на третій хвилині – нігерійський форвард Пітер Олаїнка поклав початок розгрому. Згодом Ян Кухта протягом шести хвилин оформив дубль, а на останній хвилині першого тайму забив втретє. Поміж голами чеха встиг відзначитись і сенегалець Абдалла Сіма.


Український захисник Славії Тарас Качараба вимушено дебютував за празьку команду у чемпіонаті вже на 18-й хвилині, замінивши Давіда Говорку, який зазнав травми (раніше наш співвітчизник вже встиг зіграти за новий клуб у кубку Чехії).


Здавалося б, такий рахунок мав повністю деморалізувати суперника, однак одразу після перерви Мартін Цедідла скоротив відставання, добивши сферу після навісу у штрафний майданчик. В середині другого тайму Томаш Познар запалив світло надії в серцях уболівальників Зліна. Та вже за хвилину Тобіас Словак побачив перед собою другу жовту картку і залишив господарів у меншості. На передостанній хвилині гості реалізували чисельну перевагу – Петар Муса поставив масну крапку в матчі.


Перемога дозволила Славії закріпитись на вершині турнірної таблиці – після 16-ти турів команда українця випереджає найближчого переслідувача вже на 9 очок.


Чехія, Ліга 1


12-й тур


Фастав Злін – Славія Прага 2:6


Голи: Цедідла, 48, Познар, 74 – Олаїнка, 3, Кухта, 11, 17, 45, Сіма, 36, Муса, 89


Вилучення: Слова, 75 (Злін, друга жовта картка)