4 січня 2021 20:48

Виталий КОЛЬЦОВ: "Весной "Металлист 1925" выйдет доказывать, что достоин играть в Премьер-лиге"

Віце-капітан "жовто-синіх" Віталій Кольцов дав велике новорічне інтерв'ю клубному медіа-центру, в якому підсумував рік 2020-й та поділився очікуваннями від вирішальної стадії сезону.


"ПРО ФУТБОЛЬНУ ОСІНЬ 2020 РОКУ"


- Вважаю, що наші виступи в осінній частині сезону можна оцінити на четвірку. Так, могли зіграти і краще, але були провальні матчі, які ми аж ніяк не повинні були програвати. Але через власні помилки ми їх програвали. Якби виступили більш вдало, були б зараз на першому-другому місці, та й відриву не було б. Шість очок - він не такий вже і великий, але, однозначно, мали зіграти краще…


"ПРО НЕВЕЗІННЯ"


- Так, невезіння було. З тією ж "Оболонню", наприклад. Суперник двічі вдарив по воротах та забив, а у нас були моменти, навіть наприкінці зустрічі ми могли вичавити максимум зі створеного. Так само з "Гірником-Спорт". У нас є моменти, які ми не реалізовуємо, а у них перший удар і гол. Потім нам вже важко. Вважаю, що на команду тисне відповідальність за результат. В деяких матчах м'яч лінією воріт катається, а ми не можемо його забити. Впевнений, якби ми першими два-три голи забивали, нам було б легше, а так, всі команди сідають до своїх воріт та ловлять нас на контратаках.


"ПРО МАТЧ, ЯКИЙ НАЙБІЛЬШЕ ЗАПАМ'ЯТАВСЯ"


- Із позитивних - це матчі проти "Миколаєву" та "Агробізнесу". У Миколаєві було дуже важко грати, але ми все ж змогли досягти переможного результату, проти "Агробізнесу", хоча й більшу частину часу оборонялися, все ж змогли також перемогти. Саме ці два матчі відклалися у пам'яті найбільше.


"ПРО НЕЗВИЧНИЙ 2020 РІК"


- Не сказав би, що грати через три дні на четвертий складно, але через дальні переїзди накопичується втома. А так, вважаю, що грати у такому ритмі навіть краще, ніж тренуватися по десять днів та чекати на ігри. Так, ми провалили середину цього відрізку, не можу сказати, через що саме, може, і через втому…


"ПРО ДОМАШНІ ТА ВИЇЗНІ МАТЧІ"


- Вдома ми граємо з позиції фавориту, тому більшість команд до Харкова приїздить оборонятися. А на виїзді вже суперники йдуть вперед, відкриваючи нам простори для маневрів. Цим ми і намагаємося скористатися. Тому і далися нам цього сезону краще саме матчі поза межами Харкова.


"ПРО СУПЕРНИКІВ"


- "Агробізнес" вважаю дуже хорошою командою. Хлопці вже багато років грають пліч-о-пліч та, не дивлячись на те, що зірок у них немає, за рахунок командних дій разом є дуже організованою командою. З "Агробізнесом" було найважче.


"ПРО ПАРТНЕРІВ У СЕРЕДИНІ ПОЛЯ"


- Звичайно, важко, коли партнери часто змінюються, адже є якісь награні зв'язки. Втім, легко було грати зі всіма, проблеми не бачу жодної. Відсутність Ярослава Ямполя сказалося, він нам би, однозначно, допоміг, адже вміє і обіграти, і віддати останній пас. Його в деяких матчах сезону нам не вистачало.


"ПРО МІЖСЕЗОННЯ БЕЗ ТРЕНУВАНЬ"


- Так, хочеться вже зібратися та почати працювати, з кимось зіграти. Ми розуміємо, що зимові збори будуть дуже складними, що будемо багато бігати, але, все одно, хочеться якомога скоріше повернутися до цього ритму.


"ПРО ЗИМОВІ ЗБОРИ"


- Звичайно, ми готові до зборів. Кожен футболіст розуміє, що таке зимові збори!


"ПРО ВЕСНЯНУ ЧАСТИНУ СЕЗОНУ"


- Всі розуміють, що таке грати навесні, які будуть матчі наприкінці сезону. Але ми будемо дивитися лише за своєю грою, навіть тоді, коли будуть заважати якісь інші фактори, будемо намагатися перемогти в кожній грі. Хочеться зламати традицію, згідно з якою "Металіст 1925" дуже погано грає навесні. Зробимо для цього все від себе залежне!


"ПРО ОСНОВНИХ КОНКУРЕНТІВ ЗА ВИХІД ДО УПЛ"


- На мою думку, основними конкурентами будуть "Агробізнес", "Верес", "Чорноморець" та "Волинь". Після перших весняних турів, вважаю, вже буде зрозуміло, хто претендує на Прем'єр-Лігу, а хто ні.


ПРО ЗИМОВЕ ПІДСИЛЕННЯ СКЛАДУ"


- Купувати сім чи вісім футболістів нам не потрібно. Краще за все, двома-трьома якісними гравцями підсилити ключові позиції - напад та фланги півзахисту.


"ПРО РІК У "МЕТАЛІСТІ 1925"


- Напевно, це був один із найскладніших років у моїй футбольній кар'єрі. Декілька місяців взагалі не грали, потім цей рестарт, за підсумками якого ми не виконали завдання. Початок року був негативним. Потім ще зміна тренера. Хочеться, аби із вибраним керівництвом вектором розвитку та тренерським штабом ми виконали поставлене завдання. Багато хто списав нас із рахунків, але я впевнений, що нам до снаги вийти до Прем'єр-Ліги.


"ПРО СТАВЛЕННЯ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ КОМАНДИ"


- Якщо команда виграє, то і ставлення вболівальників відповідне, якщо ж декілька турів перемог немає, то і віри в команду також. Кажуть, що ми не хочемо грати. Повторюся, нехай не списують нас, навесні ми вийдемо доводити, що гідні грати у Прем'єр-Лізі!