16 грудня 2020 20:02
2

Эксперт: "Успешная работа Реброва должна привлечь внимание клубов более сильного чемпионата"

Алекс Великих, авторитетний експерт і колишній скаут Кальярі, висловився, чи вичерпав себе в Угорщині Сергій Ребров, чи може досягти більшого.


– Колись я сказав з цього приводу наступне: якщо українські футболісти грають в АПЛ, то чому українській фахівець не може бути тренером в АПЛ? Мав на увазі передусім Сергія Реброва. Прогрес цього тренера з Ференцварошем ми бачимо в останні два сезони: минулого – в Лізі Європи, тепер – потрапляння в Лігу чемпіонів. Успішна робота має привернути увагу клубів більш сильного (з усією повагою до угорської ліги) чемпіонату. Проте можливість ще раз спробувати сили в Лізі чемпіонів стане для Сергія Станіславовича привабливою альтернативою.

Вважаю, що його рівень зараз наближається до рівня середніх клубів топ-5 чемпіонатів, але ще недостатній для команд категорії "топ". Проте, це тренер амбіційний, аналітично-індуктивного стилю мислення, звик до самоаналізу. Припускаю, що вплив іноземних помічників на стиль тренерської роботи тут навіть менший, ніж у Шевченка, проте відхід від стереотипів такий самий. Взагалі, мені так здається, що є якась цікава та особлива конкуренція між цими екс-партнерами по клубу і збірній України. Добра, дружня, спортивна конкуренція вже в тренерській кар'єрі – і це чудово!

А шо такое, чего такой авторитетный эксперт уже бывший скаут?..
Думаю, Реброву стоит еще раз попробовать вывести Ференцварош в ЛЧ. Или в крайнем случае хорошо пошуметь в ЛЕ. А в топ-чемпионатах можно начинать и не обязательно с высших лиг. В той же АПЛ вполне устроит какой-нибудь из претендентов на лидерство в Чемпионшипе. Это будет интересно.
Ребруха молоток вопросов нет! Но откровенно говоря, что ему даст переход в команду из топ 5 чемпионатов, которая будет соваться между 10-15 местами? Как по мне, то Бельгия может быть вполне неплохим вариантом.