13 листопада 2020 10:32

Мариуш ЛЕВАНДОВСКИ: "Сначала думал, что новость о назначении Луческу в "Динамо" - это фейк"

В ексклюзивному інтерв’ю для FootballHub Маріуш Левандовський розповів багато цікавих історій про Мірчу Луческу, Шахтар і польську Термаліку, яку він зараз тренує.


Термаліка

Це приватний клуб з маленького міста. Це фактично село — 750 людей проживає. Тут люди люблять футбол. Зараз ми граємо у першому дивізіоні, посідаємо першу сходинку в турнірній таблиці. Є завдання повернутися до Екстракляси.

Чи пропонували залишитися у Шахтарі?

Зараз я там, де знаходжуся. Звичайно, у мене є мрія. Але зараз потрібно здобувати досвід. Якщо розвиватимуся, то можливо, хтось і запитає моє прізвище.

Емоції, коли дізнався про призначення Луческу в Динамо?

Спочатку думав, що це фейк. Луческу — професіонал. Зрозуміло, він багато зробив для Шахтаря, але зараз він буде думати лише про роботу в Динамо. Він робитиме все, щоб Динамо ставало сильнішим. Вже зараз це помітно. Кияни вийшли до групи Ліги Чемпіонів, посідають першу сходинку турнірної таблиці УПЛ.

Я сказав Луческу: Містере, я не зробив би цього.

А він відповів: Ти ще молодий, в тебе немає досвіду.

Містер вміє всі суперечки вирішувати. Я сміюся, що якби двоє політиків розмовляли між собою і зайшов Луческу, то ці політики змінили би свої партії. Луческу вміє розмовляти. Це досвід. Всі думають, що ця людина нічого не може зробити у свої 75 років у футболі, але тілом і душею йому 20-30 років. Ви ще побачите, скільки в нього сил.

В Шахтарі були конфліктні футболісти. Був Елано: купили за великі гроші, а він мало грав. Їздив до збірної Бразилії, а у Шахтарі грав Жадсон. Він посварився з Луческу і за кілька днів вже опинився у Манчестер Сіті. Гадаю, Елано був не проти цього. Ті, хто хотів грати у Шахтарі — грали і не сварилися. А хто не хотів — нехай свариться і йде до Манчестер Сіті.

Хто був найталановитішим у Шахтарі, але не розкрився?

Нері Кастільйо прийшов за великі гроші з Олімпіакоса, але не зміг заграти. Вважаю, що він міг дати команді більше. Можливо, Кастільйо десь розслабився, побачив, що є велика конкуренція.

З ким найбільше спілкуюся?

З Томашем Хюбшманом, він живе недалеко. З Даріо, Пятовим, Степаненком.

Нагадаємо, Маріуш Левандовський виступав за Шахтар з 2001 по 2010 роки. В Україні він 5 разів вигравав з Гірниками чемпіонство, тричі Кубок України та одного разу Суперкубок країни. У 2009 році разом із Шахтарем здобув Кубок УЄФА.