31 жовтня 2020 08:23

Богдан ОРИНЧАК: "В детстве у меня была маленькая мечта - пройти школу Виталия Кварцяного"

Один із осінніх новачків команди ще у попередньому турі відзначився дебютним асистом за «Волинь», а в останньому турі став героєм матчу проти «Полісся», забивши переможний гол та здобувши для команди важливі три очки.


Богдане, ти став героєм матчу проти «Полісся», а також потрапив до збірних туру Першої ліги від оглядачів, з чим ми тебе в першу чергу вітаємо!


Дякую! У мене друзі з Івано-Франківська, до речі, запитували, чому мене немає у збірних туру, адже вони вже звикли до моїх потраплянь туди. Я чесно відповів, що ще не набрав форму. І от, як тільки вони зателефонували – одразу ж і потрапив. Хоча найголовніше для мене, щоб забивала і перемагала команда – саме так здобуватимуться турнірні очки!


Богдане, які були емоції після такого гольового удару?


Я дуже довго чекав того моменту, щоб відзначитися за «Волинь». На мене тут чекали, створили усі умови, і я також готовий віддаватися та робити все для того, щоб команда перемагала.


Наскільки важким був для «Волині» матч проти «Полісся», адже гольових моментів в обох команд було дуже мало?


Ну взагалі легких матчів у Першій лізі не буває. Матч був досить бойовим, до забитого гола, обидві команди не хотіли втрачати все і грали на результат. Нам потрібна була перемога, суперникам, мабуть, і нічия була би як перемога. У такій грі будь-який напівмомент міг вирішити його долю. Однак – ми більше хотіли, ми більше старалися, змогли забити гол і перемогти у цьому матчі.


Ти у нас в команді вже десь протягом місяця. Як взагалі зявився варіант з «Волинню» і чи довго роздумував про цей перехід?


До мене зателефонував головний тренер і запросив до «Волині». У мене були варіанти і з Прем’єр-ліги, однак мені серце підказало перейти саме сюди. У дитинстві у мене була маленька мрія – пройти школу Віталія Кварцяного. Незважаючи, що він зараз тут не тренує, «Волинь» - це бренд, це команда, яка завжди ставить перед собою серйозні завдання, і саме тому я зараз тут.


Як працюється із нашим тренерським штабом? Вдається виконувати все, що вимагає Василь Сачко?


Тут дуже хороший тренерський штаб, з яким ми постійно спілкуємося не лише на полі, а й за його межами – вони не лише тренери, а й психологи, з якими дуже легко працювати. Ми намагаємося виконувати усе, що вони просять, а ви зараз бачите результат – якщо на початку сезону гра не клеїлась, в тому числі й через незіграність та коронавірус, то зараз ми уже бойовий колектив, якому по силах виконати завдання клубу та тренерського штабу.


Як тебе прийняли у Луцьку? Що можеш сказати про новий для себе колектив?


Мене прийняли здорово. Більшість футболістів знав уже, з деякими спілкувався. Колектив хороший тут, у роздягальні завжди весело. Мені тут подобається і я себе завжди почуваю комфортно у «Волині».


Усього за декілька матчів ти вже встиг пограти і на фланзі півзахисту, і атакувальним півзахисником, і на вістрі атаки – де себе почуваєш найкомфортніше?


Для мене тут нічого нового немає – ще не так давно у «Минаї» я грав і на вістрі атаки, і у півзахисті, і правого захисника. Взагалі більше люблю у півзахисті діяти, хоча у «Минаї» Василь Кобін ставив мене і у центрі нападу – також цікава позиція, адже я вмію забивати голи, а потрібно опинитися у потрібному місці, мати гольове чуття. Тож, в принципі, мені без різниці, однак комфортніше, мабуть, все-таки грати у півзахисті.


Нинішній сезон складається для «Волині» непросто, однак в останніх матчах наша команда не пропускала та взяла 10 очок. Вдала серія додає колективу впевненості?


Так, звісно. Я дебютував ще у матчі проти «Ниви», і ми тоді зіграли унічию. Ми знали, що нам потрібна перша перемога для того, аби відчути себе більш впевнено. І коли ми виграли у «Агробізнеса», дуже хорошого суперника, ми відчули цей заряд. А коли команда відчула цей смак перемоги, вона уже не зупиняється на досягнутому. Зараз у кожній грі ми себе налаштовуємо лише на перемогу і жодного іншого результату для нас бути не може!


Попереду – матч проти «Авангарда» і потім дуже непростий футбольний листопад. Як себе налаштовує команда? З яким настроєм підходите до протистояння?


До наступної гри підходимо з хорошим настроєм, проти наступної команди налаштовуємося лише на перемогу. Цей матч буде для нас домашнім, а нам уже хочеться більше забивати та впевненіше перемагати. Ми хочемо перемагати та повертати вболівальників до команди та на стадіон, коли це буде дозволено. Я думаю, ми зможемо перемогти у цьому матчі, і будемо робити все для цього на футбольному полі.