7 травня 2020 08:09

Новости клубов ПФЛ: благотворительность "ВПК-Агро", отставка тренера в "Черноморце" и логистические сложности "Кристалла"

В умовах карантину футболісти клубів першої та другої ліг підтримують спортивну форму за індивідуальними програмами.


За словами керманича «Балкан» Андрія Пархоменка, у клубі сподіваються, якщо буде дозвіл керівних футбольних органів, відновити тренувальний процес у групах 12 травня. Хоча поки що невідомо, де гравці готуватимуться після доволі тривалої перерви, адже є доволі суттєві застереження.


А от ще одна першолігова команда з Одещини, «Чорноморець», доволі несподівано залишилася без головного тренера. У відставку пішов Остап Маркевич разом зі своїми помічниками. Як розповів генеральний директор ФК Анатолій Місюра, пошуки фахівця, який обійме вакантну посаду біля керма, ще ведуться. Додамо, що, швидше за все, лави «моряків» поповнять кілька гравців із друголігового «Чорноморця-2».


Свій внесок у боротьбу з поширенням коронавірусу зробив й «ВПК-Агро» — клуб другої ліги, який останнім часом проводив гуманітарні акції на підтримку малозабезпечених сімей, а також медичних закладів Новокодацького та Самарського районів Дніпра. У розфасовці та відвантаженні овочевої продукції були задіяні й футболісти «ВПК-Агро» — лідери групи «Б».


До речі, директор ФК Володимир Книш у коментарі офіційному сайту УАФ зазначив, що після відновлення чемпіонату підопічні Сергія Соловйова гратимуть не на стадіоні в Новомосковську, де розпочалася реконструкція, а в Магдалинівці. Що ж до наступного сезону, то «ВПК-Агро» планує приймати суперників на «Метеорі» у Дніпрі. Слід уточнити, що ця арена буде домашньою й для першолігового «Інгульця».


А от директор ФК «Кристал» Сергій Шевцов не приховує, що у випадку відновлення тренувального процесу немісцевим гравцям доведеться вирішувати складну проблему з поверненням до Херсона. Та все ж віриться, що вони розв'яжуть це транспортне питання. Також не може не тішити, що тривають будівельні роботи на головній спортивній споруді обласного центру — стадіоні «Кристал».