2 травня 2020 17:11

Андрей ТЛУМАК: "Если 12 мая позволят проводить тренировки, то 6 июня можно стартовать"

Головний тренер «Волині» Андрій Тлумак поділився думками щодо поновлення чемпіонату після карантину.


– Коли дозволять проводити групові тренування, скільки часу, на вашу думку, необхідно, аби команди вийшли на прийнятний рівень готовності?


– У «Барселоні» кажуть, що коли карантин триватиме два місяці, то по його завершенні треба місяць, аби команда набрала ігрову форму. Я з цією думкою погоджуюся – необхідно провести щонайменше двотижневий збір, а потім ще зіграти три–чотири контрольних спаринги. Тож коли 12-го травня нам дозволять проводити повноцінні командні тренування, то, думаю, 6-го червня, можна стартувати.


– Чиновники пропонують грати у режимі два матчі на тиждень.


– Особисто я категорично проти такого ущільнення календаря, особливо в Першій лізі. Жодна команда такого не витримає. Адже Україна (коли не рахувати наших східних сусідів) за своєю територією – найбільша країна в Європі. А в Першій лізі грають клуби з усіх куточків нашої держави. На виїзди вони їздять автобусом. Тож коли грати через кожні два–три дні, то виходить, що на відновлення, не кажучи вже про якийсь тренувальний процес, навіть мови не буде – одразу з коліс доведеться грати не лише в гостях, а й вдома. Уявіть собі скільки доведеться провести в дорозі, для прикладу, гравцям «Миная». Та й нам не набагато менше. А коли ти форсуєш підготовку, коли матчі йдуть один за одним, то, як показує досвід, різко зростає й травматизм у гравців. Тож уже після максимум чотирьох турів у всіх команд виникнуть кадрові проблеми, а значить і рівень футболу буде ще той... А той таки «Минай» має грати ще й в Кубку України.