25 липня 2005 22:18

Марис Верпаковскис: Обязательно забью в следующий раз


На післяматчевій прес-конференції після поєдинку з алчевською “Сталлю” керманич “Динамо” Леонід Буряк сказав, що спеціально не замінив Мариса Верпаковськиса, а дав йому можливість відіграти весь матч. Латвієць повернувся до основного складу киян після ушкодження, а тому має відчути впевненість у власних силах. Наскільки йому це вдалося після матчу, розповів сам Верпаковськис, ось лише він не пригадав одразу, коли йому востаннє так фатально нещастило.

— Заб’ю в наступному поєдинку, — розпочав дещо засмучений через велику кількість нереалізованих моментів латвійський форвард “Динамо”. — Навіть не можу пригадати подібного нещасливого для себе поєдинку. Мабуть, це через те, що я пропустив багато після травми — не вистачило майстерності, розважливості.

— Як ти оціниш свій нинішній стан? Важко виходити на поле після тривалої паузи?

— Уже краще. Гадаю, з кожним наступним поєдинком я лише додаватиму.

— Наскільки, порівняно з першими поєдинками сезону, додало “Динамо”?

— Ми граємо у хороший футбол. Можливо, у першому поєдинку проти запорізького “Металурга” не було результату, але в цілому гра команди залишає хороше враження. Добре, що сьогодні вдалося забити чотири м’ячі.

— Уперше ти зіграв разом із Ребровим. Як тобі з ним гралося?

— Сергій — дуже сильний футболіст. Грати з ним — одне задоволення. Він може взяти гру на себе, віддати вчасно передачу. Гадаю, він має відчутно підсилити “Динамо”.

— Що змінилося в “Динамо” з приходом на тренерський місток Леоніда Буряка, а разом із ним групи молодих футболістів — Ротаня, Алієва, Милевського?

— Наша гра стала цікавішою, більш атакувальною.

— Чому сьогодні не грав Милевський? Він здоровий?

— Наскільки мені відомо — з ним усе гаразд.

— Що можеш сказати про наступного суперника “Динамо” — швейцарський “Тюн”?

— Ми ще не проводили розбір цієї команди. У минулому чемпіонаті Швейцарії “Тюн” посів друге місце, випередивши “Грассхоппер” і конкуруючи з Базелем”. Проти цього суперника потрібно грати на максимумі.

— Доводилося раніше грати проти швейцарських команд?

— Ні, не доводилося навіть на рівні збірних. Я телефонував Степановсу — він виступає у швейцарському чемпіонаті за “Грассхоппер”. Він, звичайно, впевнений, що ми маємо проходити “Тюн”, але для цього потрібно буде докласти максимум зусиль. “Тюн”, за словами Степановса, “темна конячка” — команда, яка багато забиває, але, в той же час, достатньо пропускає.

— З яким рахунком має закінчитися поєдинок у Києві для того, аби більш-менш спокійно почуватися у Швейцарії?

— Я не загадуватиму, з яким рахунком має закінчитися перший поєдинок. Бажано створити необхідну перевагу вже у Києві. Нам потрібно якомога більше забити і залишити свої ворота “сухими”. Було б непогано вирішити все вже у першому матчі.