20 лютого 2020 15:31

"Динамо" U-11 с первого места вышло в полуфинал турнира "Наше будущее" в Минске

На представницькому міжнародному дитячому турнірі, що проходить у столиці Білорусі Мінську, пройшли матчі другого групового етапу.


Підопічні Дениса Борсука та Дениса Голоколосова потрапили у компанію до латвійського «Даугавпілса» та московського «Ротора», які на першому етапі посіли перші місця у своїх групах, вигравши всі матчі.

Нагадаємо, кияни виступають на турнірі в такому складі: воротарі – Юрій Шульга, Марк Пахотов; польові гравці – Дмитро Соломченко, Назар Гурін, Данило Дячок, Данило Єрмак, Ярослав Чирва, Іван Титенко, Тимофій Парінов, Максим Гололобов, Владислав Руденко, Денис Даценко, Олександр Гаврилюк, Тимофій Бровченко, Ярослав Осадченко.

Першими в нашій групі грали між собою «Ротор» та «Даугавпілс», і розійшлися миром – 1:1. Згодом динамівці вийшли на гру з латвійською командою. Як і в іграх із суперниками на попередньому етапі, динамівці захопили тотальну перевагу, активно використовуючи як фланги, так і просуваючись по центру. Раз за разом завантажував м’яча до штрафного майданчика Чирва, намагалися поцілити у ворота Єрмак та Дячок, Титенко якимось дивом не переправив м’яча у ворота з близької відстані.

Час спливав, від бажання забити гол у діях «біло-синіх» було все більше нервовості, що в підсумку вилилося у грубий фол Єрмака проти суперника (гравець «Даугавпілса» не зміг продовжити матч через травму) та вилучення нашого гравця. Догравали підопічні Дениса Борсука та Дениса Голоколосова в меншості, але рахунок на табло не змінився – 0:0.

Враховуючи результати двох матчів у групі, в поєдинку проти «Ротора» нашу команду, аби посісти перше місце та вийти до півфіналу, влаштовувала перемога з будь-яким рахунком. І «біло-сині» її домоглися. Уже на 6-й хвилині «біло-синім» вдалося відкрити рахунок – воротар парирував дальній удар Єрмака, але першим на добивання встигнув Гололобов, який поцілив у кут. Динамівці не зупинялися – і незабаром подвоїли перевагу. Знову відзначився Гололобов: цього разу Максим вирішив пробити здалеку, і не прогадав – м’яч влетів точно в нижній кут. А перед самою перервою Єрмак реалізував штрафний удар, який було призначено на правому фланзі, – м’яч влетів під поперечину.

У другому таймі побиття суперника продовжилося. Вже на 20-й хвилині партнери вивели Осадченка на ворота, й Ярослав пробив повз голкіпера, а за кілька хвилин Єрмак після прострілу з правого флангу пробив точно в кут транзитом від стійки. Згодом Данила оформив хет-трик, а «добили» москвичів Руденко, Гурін та Дячок.

У підсумку, 9:0 – перемога «Динамо» з більш ніж упевненим рахунком, яка з першого місця вивела нашу команду до півфіналу.

«Із «Даугавпілсом» знову не реалізували велику кількість моментів, до того ж голкіпер суперника спіймав справжній кураж, по-справжньому врятувавши свою команду в кількох епізодах. Була присутня певна нервозність, хлопці поспішали завершувати атаки ударами, а не розігрувати комбінації до вірного. Але в найважливішому для нас матчі на даному етапі, проти «Ротора», вдалося забити швидкий м’яч, після чого вже грали у свою гру та насолоджувалися футболом. Реалізували практично всі моменти, які мали, і, думаю, подібна результативність додасть футболістам упевненості перед півфіналом.

У п’ятницю, 21 лютого, «Динамо» зустрінеться у півфіналі з командою «Лиси-2018» (початок гри – о 9:05 за київським часом). В іншому півфіналі зіграють «Краснодар» та «Імпульс» (Петрозаводськ). Матч за третє місце, фінал та церемонія закриття відбудуться цього ж дня.