14 лютого 2020 17:05

"Динамо" U-14 - серебряный призер турнира Minsk Cup-2020

Перемігши у півфіналі білоруський ФК «Мінськ» у серії пенальті (основний час закінчився унічию 0:0), «Динамо» U14 на Minsk Cup продовжило боротьбу за перемогу та головний трофей.


У фінальному матчі підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка зустрілися із донецьким «Шахтарем», який у паралельному півфіналі переміг італійський «Кальярі» 4:0.


У перші хвилини команди боролися за ініціативу, почергово перехоплюючи м’яч у середині поля. Першими на удари поворотах наважилися донеччани – наш воротар Суркіс з обома спробами впорався, надійно забравши м’яч. Кияни відповіли спробами Калина і Подейка, але наших гравців трохи підвела реалізація. Нарешті, пристрілявшись, кияни провели результативну атаку: після навісу справа Пономаренко приблизно з центра штрафного майданчика головою у дотик переправив м’яч у сітку. Одразу ж міг подвоювати рахунок Лемішко, який скористався перехопленням Осипенка у центрі поля та хорошою передачею партнера, пройшов до воріт, обігравши кількох захисників, але завершальний удар у нашого півзахисника вийшов неточним.


А через кілька хвилин наш гравець у власному штрафному майданчику збив суперника, за що арбітр призначив пенальті - і «Шахтар» зусиллями Будка зрівняв рахунок. В’ячеслав Суркіс напрям польоту м’яча вгадав і був близьким до того, аби парирувати одинадцятиметровий, але йому не вистачило зовсім трохи. Згодом донеччани і взагалі вийшли уперед після того, як Головачов перекинув нашого захисника та метрів з 15-ти,знаходячись трохи лівіше від воріт, переправив м’яч у дальній кут.


У другому таймі тривала динамічна гра на зустрічних курсах. Команди швидко переходили центр поля та намагалися кожну свою атаку завершувати ударом по воротах. Кияни мали моменти після стандартних положень, але верхову боротьбу у штрафному майданчику вигравали гравці суперника. Мабуть, найреальнішу нагоду забити другий м’яч мав Пономаренко зі штрафного, призначеного метрах у 20-ти від воріт, але його потужний удар прийняла на себе поперечина!


Загалом, у другій половині зустрічі перевагою володіли динамівці, докладаючи максимальних зусиль, щоб відігратися. Ще один хороший шанс для цього був у того ж таки Пономаренко і знову зі штрафного: цього разу воротар «Шахтаря», витягнувшись у струнку, парирував м’яч у лівому від себе куті воріт, а Чернявському, який опинився на добиванні, не вистачило кількох сантиметрів, щоб влучити у площину воріт. Незабаром близьким до успіху був той же Чернявський, але з його ударом теж впорався воротар.


Таким чином, наша команда у фінальному матчі мінімально поступилася у напруженій боротьбі. У підсумку, динамівці посіли друге місце на турнірі Minsk Cup-2020 та отримали срібні медалі змагань. Відзначимо, що основний час матчу за третє місце між «Кальярі» та ФК «Мінськ» завершився унічию 0:0, а у серії пенальті перемогли італійці з рахунком 3:2 та здобули бронзу.


Minsk Cup. Фінал


«Динамо» (Київ) U14 – «Шахтар» (Донецьк) U14 – 1:2 (1:2)

«Динамо» U14: 71. Суркіс, 3. Кузьменко, 17. Нестеренко, 18. Захарченко, 19. Пашко, 4. Кусий, 8. Подейко (10. Лобко, 27), 7. Осипенко (21. Чернявський, 21), 24. Калин (9. Задорожний, 32), 20. Лемішко (5. Галич, 21), 11. Пономаренко.


Голи: Пономаренко (10) – Будко (13, з пен.), Головачов (16).