10 лютого 2020 13:14
1

В Анталье начались сборы арбитров Премьер-лиги

У суботу, 8 лютого, у турецькій Антальї арбітри української Прем’єр-ліги розпочали підготовку до весняної частини сезону-2019/2020.


У перший день збору рефері склали тест на знання правил гри, а також відеотест УЄФА. Другий день НТЗ розпочався спеціальними тестами з фізичної підготовки — Yo-Yo для арбітрів та Ariet для асистентів арбітра. Під час перевірки учасники зборів продемонстрували відмінні теоретичні знання правил з усіма останніми змінами та доповненнями й хорошу фізичну підготовку.


На офіційному відкритті НТЗ його керівник, Лучано Лучі, разом з інструкторами Комітету арбітрів Української асоціації футболу визначив одним із ключових напрямків цьогорічної підготовки командну роботу в контексті використання системи VAR, яку буде застосовано в Україні вже в матчах 19-го туру УПЛ, що відбудуться 22—23 лютого. У свою чергу інструктор УЄФА з підготовки асистентів арбітра Джованні Стеванато зосередив увагу асистентів арбітра на дещо зміненому правилі «Чекай—чекай—дивись», яке з використанням системи VAR оновилося та звучить як «Чекай—чекай—дивись та ще раз чекай» — і лише після цього приймай остаточне рішення. Важливим аспектом роботи асистентів арбітра залишається концентрація під час проведення матчів, а також оцінювання моментів «поза грою» в контексті вибору правильної позиції на полі.


Окрім тестувань та теоретичних занять, рефері братимуть участь у товариських поєдинках команд, які також проводять свої навчально-тренувальні збори в Туреччині.

Как будто это им поможет. Или они просто так, на море?