4 грудня 2019 10:25

Андрей ШЕВЧЕНКО: "После карьеры начал воспаляться коленный сустав, возникли боли"

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко взяв участь у прес-конференції, яка відбулася сьогодні в Інституті клітинної терапії.


Темою заходу стали передові технології лікування артрозу колінних суглобів за допомогою клітинної терапії на основі використання стовбурових клітин узагалі й плацентарних стовбурових клітин зокрема. Наставник синьо-жовтих поділився особистим досвідом у даному питанні.


«Мені дуже приємно, що в Україні є технології, які не поступаються світовим, — сказав Андрій Шевченко. — Грунтуючись на своєму власному досвіді, можу сказати, що в процесі моєї кар'єри колінний суглоб зазнавав певних травм. У мене було кілька операцій. Колінний суглоб постійно піддається деформації, тому спорт позначається дуже сильно. Уже після закінчення кар'єри футболіста суглоб став запалюватися, з'явилися болі.


Із цим було важко боротися. І хоча я використовував деякі передові технології, великого ефекту вони не давали. Потім я дізнався про цю нову методику лікування. Уперше я про неї почув в Америці. Буквально два-три роки тому я приїхав до Києва, і після знайомства з фахівцями мені розповіли про лікування колінного суглоба. Мені це було дуже цікаво — і водночас приємно, що в нас є передова медицина.


Коли я вперше випробував на собі лікування, я відразу відчув поліпшення. Суглоб набагато краще став реагувати на навантаження. Відразу зникла синовіальна рідина. Я став краще почуватися. Тому порадив дану технологію своїм друзям».


Також Андрій Шевченко наголосив, що йому дуже приємно, що наше, українське виробництво вийшло на такий високій рівень.