4 вересня 2019 17:41

Журналист: "Ринат Ахметов мечтал о Коноплянке, еще когда Евгений выступал в "Днепре"

Ведучий "Профутболу" Ігор Циганик у своїй програмі "Циганик Live" розповів про перехід Євгена Коноплянки у "Шахтар".


"Два з половиною роки тому Коноплянка міг опинитися у "Шахтарі". Керівництво донецького клубу робило тоді пропозицію "Шальке", але не домовилися про ціну футболіста.


"Шахтар", і особисто Рінат Ахметов, мріяв про Коноплянку ще тоді, коли той виступав у "Дніпрі". Але на той момент було нереально уявити, щоб гравець з "Дніпра" напряму перейшов у "Шахтар". А зараз склалася така ситуація, що у Коноплянки й вибору особливого не було. Він міг залишитися в "Шальке", де не отримував би ігрову практику.


Наскільки мені відомо, у нього була розмова з Андрієм Шевченком. І наставник збірної йому сказав: "Якщо ти не будеш грати, у тебе будуть великі проблеми і в збірній". І Коноплянка розумів, що він може втратити місце у збірній. І, думаю, це стало основним чинником того, що він перейшов у "Шахтар".


Коноплянка не є конкурентом Тайсона. Ці переходи не залежали один від одного.


Чи Коноплянка міг перейти у "Динамо"? Я не знаю, чи були консультації з приводу Євгена і "Динамо". Колись багато років тому були консультації, що Коноплянка може перейти у "Динамо", але тоді президент "Дніпра" навідріз відмовився", - сказав Циганик.