21 липня 2019 08:03

Денис БОСЯНОК: "Малиновскому придется "выбивать" кого-то из основы "Аталанты"

FootBoom у форматі бліц-опитування поспілкувався з Денисом Босянком щодо трансферу Руслана Малиновского до "Аталанти" і перспектив гравця у Серії А.


- Якою була ваша перша реакція на новину про те, що українець буде захищати кольори команди Серії А з Ліги чемпіонів?


- Я зрадів, що Руслан обрав "Аталанту". Бо це, як на моє око, була найцікавіша команда минулого сезону в кальчо, котра ще й взяла історичну "висоту" - третє місце в таблиці.


- "Аталанта". Чи оптимальний це, на ваш погляд, варіант для Руслана - з тих, що обговорювалися у пресі?


- Чи оптимальний варіант для Руслана покаже його гра восени, але для нього це точно виразний виклик у еволюції футболіста Малиновського.


- "Аталанта" - "стеля" для Малиновського?


- Цього не знає ще й сам Руслан...


- Як вам робота Гасперіні в цілому?


- Гасп - найкращий тренер Серії А минулого сезону, як на мене.


- Які підводні камені є в цього трансферу? Серія А підходить українцеві?


- Ніяких "каменів" я не бачив - звичайний торг між двома клубами за свій фінансовий зрозумілий інтерес


. - Які очікування від позиції Руслана?


- На своїй "бельгійській" позиції, але є спочатку буде запасним, здається.


- Прокоментуйте інформауію, що придбання Малиновського - це рішення президента клубу, але не тренера. Чи є ризик, що Руслан виявиться незатребуваним?


- Містер Гасперіні у травні поставив патрону клубу Перкассі умову нового контракту: мінімум чотири нових новачків міжнародного класу на сезон 2019-20 або "дякую і бувайте", - на середину липня "Аталанта" руками й гаманцем президента мала вже 3 "зроблені "угоди: хорват Пашаліч (продовження оренди з "Челсі"), колумбієць Муріель (18 мільйонів для "Севільї"), і наш Руслан (13,6 млн. "Генку") - ось таку історію офіційно повідомляли шановні медіа.


- Які труднощі можуть підстерігати українця у Серії А після бельгійського чемпіонату в ігровому плані?


- Русланові прийдеться "вибивати" когось із партнерів зі стартового складу, куди зараз він за прогнозом тих ж шановних медіа не потрапляє, а це справжній виклик для будь-якого футболіста міжнародного класу.


- Місцеві італійські журналісти дуже емоційні. Яку пораду можна дати Руслану при спілкуванні з нашими колегами?


- Жодних порад йому не треба - потрібно лише вивчити італійську для комфортного спілкування.


- Що потрібно зробити Малиновському, щоб завоювати прихильність і любов фанатів "Аталанти"?


- У нього повірили та вибрали чи не першим реальним новачком перед історичним сезоном в Ліги чемпіонів - він має, насамперед, здійснити вищезгаданий пункт про виграш конкуренції у когось із партнерів і грати на високому міжнародному рівні.


- Як в цілому оцінюєте річну селекцію "Аталанти"? На що здатна ця команда в Серії А і Лізі чемпіонів?


- Якщо брати цілий рік, то є вагома трансферна невдача: це форвард Андреа Петанья, якого міняють, як з'ясувалося, на Луіса Муріеля. Із минулорічного "історичного" складу втрачають поки лише центрбека Манчіні, який їде до Крістанте в "Рому", тому я думаю, що буде ще один форвард, адже двох сьогоднішних "природних" Муріеля та Бароу очевидно мало для трьох фронтів нового сезону.


- Що Малиновському може дати Серія А і що українець може привнести в цю топ-лігу?


- У Руслана, звичайно, дві перспективи: він завойовує Серію А, що за весь час зробив з наших тільки теперішній головний тренер національної збірної, або це буде знедолена боротьба, яка завершиться непам'ятним періодом у кар'єрі. Сердешно бажаю йому світлої теплої долі у жорсткій та цікавій боротьбі за серце холодної до чужинців Серії А.