8 липня 2019 13:58

Андрей ДЕМЧЕНКО: "Металлист 1925" еще поработает на трансферном рынке"

Головний тренер "М1925" Андрій Демченко про спаринг із "Альянсом", потенційних новачків, підсумки другого збору та плани на наступний.

- Зміст гри нас поки не дуже влаштовує. Ми розуміємо, що зараз кінець другого збору, хлопці трохи втомились - як морально, так і фізично. Сьогодні грали два тайми різними складами, дали можливість зіграти всім. Перший тайм був більш змістовним, у нас є певні напрацювання. А от реалізація моментів нас підводить: моменти створювали, але не реалізували. У другому таймі вийшли хлопці, які конкурують за місце у складі, хотілось, аби вони виконували наше завдання на гру. Багато грало молоді, яка отримувала менше ігрової практики минулого сезону. В одному з епізодів ми не вгледіли суперника, він швидко розіграв м'яч і забив нам гол, наші гравці втратили концентрацію. Цю помилку проаналізуємо та будемо працювати над тим, аби подібного більше не було. Загалом, цікаво було зіграти проти непоганого суперника. "Альянс" - добре організована команда, яка вміє грати у захисті та виходити у швидкі контратаки. Зараз майже всі команди вміють грати у футбол...

- Підійшов до завершення другий збір. Чи задоволені тим, як ваші підопічні працювали?

- Так, загалом все було саме так, як ми і планували. Всі матчі зіграли, виконали всі заплановані навантаження. Хочеться ще трохи попрацювати на трансферному ринку, адже на деякі проблемні позиції нам необхідне підсилення. Гравці ще будуть приїжджати, шукатимемо більш кваліфікованих виконавців, які здатні вирішувати високі завдання.

- На цьому зборі ви переглянули близько десяти гравців. Без прізвищ, але все ж: серед них є люди, яких ви бачите у команді?

- Зарано про це ще казати, попереду ігровий збір, де ми запланували три спаринги. Залишається бажати кращого основний склад, деякі позиції будемо підсилювати. Прізвища називати не буду, адже потрібно провести аналіз та визначитися, хто підходить нам, а хто - ні!

- На третьому зборі буде три матчі. Спочатку - з друголіговим "Металургом", потім - першоліговим "Кременем", ну і вже 19-го числа - з "Олімпіком", який грає в УПЛ. Чи спеціально запланували, як-то кажуть, за зростаючою?

- Ми спеціально так запланували, аби розпочати з комфортного суперника, потім проти міцного "Кременю", а завершити клубом УПЛ, у нашому випадку - це "Олімпік". Прагнемо провести хвилин 80 заключної гри у повній готовності.

- Чи задоволені ви жеребкуванням календаря Першої ліги?

- Якщо дивитися на минулий сезон та вірити новинам, великі зміни в "Русі". "Інгулець" показав свою силу у Кубку України, пройшовши три клуби УПЛ. "Арсенал-Київ", який вилетів з вищого дивізіону, також буде ставити завдання туди повернутися. Перші чотири туру у нас хороші, "Балкани" дуже сильно грають на власному полі. Дуже хороший календар, такий міцний, я б сказав. Перевіримо себе у цих іграх.