8 червня 2019 08:14

"Динамо" U-11 идет без потерь во втором групповом этапе турнира в Латвии

За підсумками першого групового етапу підопічні Віктора Усова набрали 15 очок із 15-ти можливих, не пропустили жодного м’яча та з першого місця вийшли до другого групового етапу.


На цій стадії 12 найкращих команд, що посіли перші три місця у своїх підгрупах, були поділені ще на дві групи по шість колективів у кожній. Саме вони продовжать боротьбу за головний трофей. До півфіналу вийдуть по дві кращі команди з кожного секстету.


За вихід з групи «Динамо» позмагається із латвійською футбольною школою «Балтика», німецькими «Гертою» та «Кельном», місцевою ФК «Лієпаєю» та ще однією латвійською командою «Метта».


Стартовий матч другого групового етапу проти футбольної школи «Балтика» склався для динамівців непросто. Незважаючи на намагання Рибака і Меньшикова та небезпечні навіси Хоменка, знайти ключі до володінь господарів змагань до певного часу не вдавалося. Але, нарешті, завдяки зусиллям Рибака, українці вийшли уперед. Після цього гра почала складатися легше, і через короткий проміжок часу Семенов скористався прострілом уздовж воріт того ж Рибака, і замкнув дальню стійку, подвоївши рахунок. У другій частині поєдинку латвійці спробували створити загрозу біля воріт киян, але у захисті надійно та злагоджено діяли Люсін, Хоментко і Войтко. А одного разу свою команду виручив Шульга, впоравшись із небезпечним ударом головою суперника.


У наступному поєдинку динамівці зустрілися із латвійською «Меттою», що посіла третє місце у групі «С». Після грози і сильної зливи, яка пройшла перед самим початком поєдинку, наші хлопці намагалися використовувати слизький м’яч та прискорене його пересування по полю. На удари із середньої і дальньої дистанції наважився Чубатюк, добре пройшов на швидкості кількох суперників Рибак, але завдав неточного удару. У відповідь вже нашому воротарю довелося рятувати свої володіння після ударів з флангів. Після цього спрацювало відоме футбольне правило, і підопічні Віктора Усова реалізували дві поспіль свої можливості. Спочатку ударом по центру ворота вразив Арсеній Федоренко, а у наступній атаці верховим ударом рахунок подвоїв Іван Сухой.


Заключний, восьмий за день поєдинок, наша команда провела проти латвійської «Лієпаї», що виграла групу «В». Незважаючи на насичений графік, кияни і цю гру розпочали без розкачки. Петровський за хвилину завдав два дуже небезпечних удари, і якщо у першому випадку виручив воротар, то у другому і він виявився безсилим – 1:0. Одразу ж мав можливість збільшити рахунок Морозов, однак, йому не вистачило зовсім трішки, щоб вразити ворота. Зате це вдалося зробити Назарію Перкатюку, який завдав чудового удару точно у кут з центру штрафного майданчика. Кілька разів довелося вступати у гру і нашому воротарю Юрію Шульзі, але у цілому, перевага динамівців виглядала беззаперечною.


Два матчі, що залишилося нашій команді зіграти у другому груповому етапі, динамівці проведуть завтра. О 9.20 вони зустрінуться із німецьким «Кельном», а об 11.00 – із «Гертою» із тієї ж країни. Нагадаємо, що команди, які посядуть перші два місця, вийдуть до півфіналу змагань.