17 листопада 2018 22:12

Наставник "Зирки": "СК "Днепр-1" не просто так находится на первом месте"

Післяматчева прес-конференція в.о. головного тренера ФК «Зірка» Андрія Горбаня після поразки в Дніпрі (0:4).


- СК «Дніпро-1» не просто так знаходиться на першому місці. По грі може бути тільки один висновок – дніпряни значно сильніше за нашу команду у першу чергу індивідуально, тому і такий рахунок.


– У другому таймі у вашій команді помітним був Писарєв, який дуже швидко рухався з м’ячем.

– Цей хлопчик 2001 року народження. І він по 19-річним показував власну швидкість, є у нього ця здібність. При належному відношенні він може вирости у хорошого футболіста. І це не просто так, що за ним слідкують вже багато клубів.


– Чого очікувати від вашої команди в подальшому?

– Була зустріч із керівництвом клубу і президент сказав, що команда була, є і буде. Як будемо рухатися далі, ми вже знову таки вирішимо після зустрічі з президентом. Цей турнір за останні п’ять років найсильніший за своїм складом. Ми все це розуміємо, і щоб набирати очки, нам потрібне підсилення. У нас молодь поки що не готова боротися на рівних із чоловіками. Так що нам важко, але для хлопців це дуже хороший досвід. Вони зростають і розвиваються. Що буде далі, можна буде сказати тільки після зустрічі із президентом клубу.


– А що з Ярославом Поплавкою, якого сьогодні не було?

– У нього травма.


– Сьогодні також в складі вашої команди не було двох орендованих дніпрян Олександра Сафронова і Олександра Бєляєва, які зараз у збірній України U-20. Що скажете про цих хлопців?

– Жодної гри ми не провели одним складом. У нас в кожному матчі випадає хтось з основи. Саша Сафронов у нас був одним з лідерів в захисті, у нього дуже хороше майбутнє і він добре кваліфікований гравець. Вважаю, що і ми йому допомогли на цьому етапі переходу з дитячого футболу у дорослий , і хоча команда знаходиться на останньому місці, але одна справа грати в U-21, чи у Другій лізі, або виступати проти таких команд, як «Волинь», «Інгулець», Колос» та інші. Тож, я вважаю, що як футболіст він зріс однозначно. Щодо Бєляєва, то він не даремно у збірній – він індивідуально дуже сильний гравець. Але, якщо Сафронов – захисник і йому було легше адаптуватися до нашої гри. Ми, коли їх брали, то одразу ж сказали, що тут зовсім інша команда, з іншим малюнком гри, і вам у першу чергу доведеться захищатися. І оскільки Сафронов – оборонець, для нього це природно, тому він і був одним з наших лідерів, і ми їм дуже задоволені. А по Бєляєву складніше, адже «Дніпро-1» грає першим номером з тотальним контролем м’яча, і він до цього звик, і теж саме можна сказати по Поплавці, який є нашим повноцінним гравцем – їм перебудуватися дуже важко, оскільки футбол – це не тільки атака, а треба ще і м’яч забирати. Нам же доводиться захищатися, шукати контратаку, тому Бєляєву було важче, але їм ми також задоволені. Йому треба додати у відборі, а індивідуально він дуже сильний футболіст. А грати у відборі, коли ти постійно звик атакувати – дуже складно.


– Ви хочете залишити їх у себе на наступні півроку?

– Все буде залежати від вашого керівництва. Ми працюємо у тісному контакті і хотіли би цих хлопців бачити у своїй команді. Для нас вони однозначне підсилення. Вони реально хочуть грати у цей футбол.