20 серпня 2018 16:42

Юрий ВИРТ: "Дай Бог, чтобы "Динамо" восстановилось перед "Аяксом"

Екс-голкіпер "Шахтаря" і збірної України Юрій Вірт - про матчі українських грандів.


– Динамо і Шахтар здобули "сухі" перемоги. Який матч вам сподобався більше?

– Шахтар переміг, не докладаючи великих зусиль. Дуже легка, заслужена перемога "гірників". Упродовж всього матчу Львів створив тільки один момент, скориставшись помилкою гостей у захисті. Навіть якби Шахтар у тому епізоді пропустив, то забив би у відповідь стільки, скільки захотів. Багато розмов про Львів, бразильців – це все добре, але поки що якість цих легіонерів, м’яко кажучи, не того рівня. У таких матчах, як проти Динамо чи Шахтаря, коли потрібно проявити свою майстерність, ми її не бачимо. Львів продовжує падіння у турнірній таблиці.

Після Жилмара команду готували аж 5 тренерів – Борзенко, Мазяр, Гребенюк, Панфілов і Бакалов. Сподіваюся, зараз Бакалов візьме ситуацію у свої руки і таки виведе Львів на третє місце.

А от Динамо здобуло дуже важку перемогу. Посеред тижня вони провели виснажливий матч проти Славії, тим паче, грали проти Олександрії, лідера чемпіонату, який дуже злагоджено обороняється практично всім складом. Тож такий сценарій очікувався. Єдиний гол Динамо забило завдяки індивідуальній майстерності Циганкова.

– Кияни приберегли сили на Аякс?

– Я не думаю, що вони берегли сили на Аякс. Було помітно, що "динамівці" викладалися на 100 відсотків. Можливо, далася взнаки невелика втома. Дай Боже, щоб підопічним Хацкевича вдалося відновити сили до матчу в Амстердамі.