15 серпня 2018 11:50

"Динамо" U-14 проиграло "Шахтеру" U-15 и сыграет за третье место на турнире А. Гаваши

У півфінальному матчі міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші вікової категорії U-15 «Динамо» зустрічалося із донецьким «Шахтарем», який здобув три перемоги та посів перше місце у групі «В».


Це не дивно, адже саме «гірники» вважаються фаворитом змагань: трохи більше місяця тому ця група донеччан стала чемпіоном України, обігравши у фінальному матчі свох однолітків з «Динамо» (U-15). А на цьому турнірі, нагадаємо, грає команда киян на рік молодша за суперників, тобто, 14-річні футболісти під керівництвом Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського. Крім того, тренерський штаб нашої команди провів ротацію складу, давши можливість зіграти у стартовому складі тим виконавцям, які мали менше ігрового часу у попередній матчах.


Обидві команди вийшли на матч гранично сконцентрованими, тренер донеччан Геннадій Зубов вимагав від своїх підопічних пресингу з перших хвилин зустрічі. Номінальні господарі провели кілька атак, заробили два штрафних, завдавали удари по воротах і навіть влучили у стійку. Велике навантаження лягало на захисників, але вони до певного часу справлялися та нейтралізували атаки суперника.


Стримавши стартовий натиск «Шахтаря», динамівці провели кілька перспективних контратак. У ході однієї з них Зоренко хорошим пасом знайшов зліва Мигилевця, Кирило прорвався до воріт та цілив у дальню «дев’яткку» - м’яч пролетів у безпосередній близькості від хрестовини. Донеччани прогнозовано володіли ініціативою, і одна з їхніх флангових атак призвела до взяття воріт, коли Сиров влучним ударом відправив м’яч повз воротаря. Але скоро Авраменко виручив свою команду, зреагувавши на досить небезпечний штрафний удар. Кияни продовжували грати дисципліновано та організовано. На своїй половині поля один в один обігрували суперників Цілик та Балаба, на перехопленні грали Жовтенко та Прокопенко. А, заволодівши м’ячем, наша команда знаходила можливості для контратак. Близькими до успіху були Могилевець, Ванда, Зоренко, але не вистачало зовсім трішки. А ось «Шахтар» своїм шансом скористався сповна, коли одну з атак своєї команди влучним ударом завершив Єременко.


У перерві тренери випустили на поле половину нових гравців. Хоча «Шахтар» продовжував загрожувати нашим воротам, у киян також проходили хороші контратаки. Втім, результативнішими виявилися саме господарі, коли одну з атак завершував Борисенко, який спрямував м’яч вже у порожні ворота після того, як на перехоплення вийшов голкіпер. А ще через кілька хвилин збільшив перевагу своєї команди Пушкарьов.


Біля протилежних воріт з фланговими навісами динамівців справлялися високі захисники «Шахтаря». Незважаючи на те, що гра, в основному, проходила на половині поля гостей, динамівці докладали максимальних зусиль, щоб протидіяти супернику, прислухаючись до підказок тренерів. Вони намагалися виходити з-під пресингу та зачепитися за м’яч попереду, і часто це вдавалося, але забити до фінального свистка так і не вийшло.


У матчі за третє місце, який відбудеться завтра, 16-го серпня, динамівці зустрінуться із командою, що зазнала поразки у пралельній півфінальній парі СДЮСШОР (Ужгород) – «Чорноморець» (Одеса).


Турнір на честь А. Гаваші (U-15). Півфінал

14.08.2018. Ужгород, стадіон «Автомобіліст». 150 глядачів.


«Шахтар» - «Динамо» – 4:0 (2:0)


«Динамо» (1-й тайм): 1. Авраменко, 17. Цілик, 3. Балаба, 6. Жовтенко, 22. Прокопенко, 4. Сакач (к), 18. Тищенко, 19. Ванда, 8. Микитюк, 9. Могилевець, 10. Зоренко.


«Динамо» (2-й тайм): 1. Авраменко, 16. Краснов (15. Григораш, 54), 3. Балаба (20. Гусєв, 49), 6. Жовтенко, 14. Білоконь, 5. Кузнецов, 7. Бойченюк, 11. Грохольський, 9. Могилевець (21. Педченко, 45), 10. Зоренко, 2. Дзень (23. Михалів, 53).


Голи: Сиров (15), Єременко (30), Борисенко (45), Пушкарьов (48).