8 лютого 2018 20:32
1

"Динамо" - "Тяньцзинь Тэда" 3:1. Отчет о матче

У четвер, 8 лютого, київське «Динамо» провело четвертий контрольний матч на заключному етапі підготовки до поновлення сезону.


Суперником нашої команди, як і днем раніше, виступив представник китайської Суперліги – клуб «Тяньцзинь Теда». Минулого року команди вже зустрічалися між собою в рамках зимового збору, й тоді «біло-сині» впевнено перемогли – 3:0 (голи забивали Гармаш, Ярмоленко та Громов).


Із перших хвилин динамівці більше володіли м’ячем, частіше наближалися до воріт суперника, але при цьому залишати без нагляду футболістів «Тяньцзинь Теда» також не можна було, які за будь-якої нагоди намагалися доставити м’яча вперед.


У першому таймі ледь не всі гравці групи атаки «Динамо» завдали ударів по воротах суперника, але пощастило відкрити рахунок Хльобасу на 33-й хвилині. Дмитро опинився першим на підбиранні після рикошету від когось із захисників та з гострого кута з меж штрафного майданчика поцілив точно в кут воріт – 1:0.


Утім, доволі швидко китайський клуб відігрався. До взяття воріт призвела подача з кутового на 39-й хвилині – гравець «Тяньцзиня» продовжив політ м’яча з ближньої стійки, й Бастіанс замикав дальню стійку, фактично з лінії воріт занісши кулю в порожні ворота – 1:1.


Відзначимо, що ще на початку матчу Мораес, завдаючи удар по воротах, отримав сильний удар по гомілкостопу, наслідки якого далися взнаки наприкінці першого тайму, й Жуніор, не догравши кілька хвилин до перерви, попросив заміну – замість нього на поле вийшов Бєсєдін.


І саме Бесєдіну судилося своїм точним ударом вивести свою команду вперед. Спочатку Артем не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, але Смирний вступив у відбір на підступах до володінь суперника, відібрав м’яча, увірвався з ним до штрафного майданчика й у падінні зручно скинув на Бесєдіна – останньому залишалося поцілити в порожні ворота з кількох метрів. А вже за кілька хвилин збільшив перевагу «біло-синіх» Микита Бурда, який підключився на розіграш кутового та лівою ногою точно пробив із центру штрафного майданчика повз голкіпера – 3:1.


З подій, які сталися у другому таймі, варто відзначити першу вихід на поле в контрольних матчах Дьємерсі Мбокані. Конголезець традиційно добре чіплявся за м’яч попереду, але якихось результативних дій за ним не значиться.


Четвертий контрольний матч на другому тренувальному зборі

«Динамо» – «Тяньцзінь Теда» – 3:1 (1:1).


08.02.2018. м. Марбелья, Футбольний центр Марбельї


«Динамо»: Маханьков, Бурда, Самбрано, Шабанов, Миколенко, Гусєв (Шепелєв, 63), Смирний, Циганков (Гонсалес, 63), Вербич (Спетару, 76), Мораес (Бєсєдін, 43), Хльобас (Мбокані, 62).


«Тяньцзінь Теда» (стартовий склад): Цзя Ду, Хонглюе Джао, Джонатан, Обі Мікел, Юань Лі, Джиканг Хай, Юефенг Баї, Жиарун Гао, Муцеппер, Бастіанс, Вей Чжун Се.

Голи: Хльобас (33), Бєсєдін (49), Бурда (53) – Бастіанс (39).

По новичкам, мое имхо:
1. Вербич очень понравился! Двигается, бьет, раздает, постоянная острона, смещения, скорость. Я думаю, что когда он полностью адаптируется и сыграется - будет с парня толк.
2. Самбрано. Видно, что у парня появилась отличная мотивация! Он потенциально, очень интересный. Цепкий, со скоростью, с пасом.
3. Молдаванин - не понимаю вообще кто это, и что он тут делает.
4. Шабанов - тоже вроде неплохо, почему-то тоже в него верю, задатки есть, школа Кварцяного все-таки, а это вам не етить колотить...;)
5. Хлебас (не совсем новичок, но все же). Еще не сыгран, но шанс нужно давать однозначно! Для сравнения: Хлебас - 2 полумомента, гол и перекладина. Беседин - 3 стопроцентных момента, один гол и 2 запоренных. Артему нужно работать над реализацией, очень много портит. Но при этом, Бес всегда находит позицию и момент.

Не судите строго, все имхо!